ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινοί πίνακες για 8.933 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

προσωρινοί-πίνακες-για-8-933-θέσεις-κοινω-534830

Την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα κατάταξης ανέργων και του πίνακα αποκλειομένων για το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», που υλοποιείται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά στο http://www.oaed.gr/. Η κατάρτιση και των δύο πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης Δημόσιας Πρόσκλησης Νo 03/2019, όπως αυτή είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.

Η δράση, διάρκειας οκτώ μηνών, απευθύνεται σε 8.933 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ και στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Οι αμοιβές των ωφελουμένων του προγράμματος έχουν διαμορφωθεί με βάση το νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους έως 25 ετών, ενώ η δράση συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου