ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός ο «εγκέφαλος» της σπείρας

αστυνομικός-ο-εγκέφαλος-της-σπείρα-440457

Μια απίστευτη πτυχή κρύβει η έρευνα της Ασφάλειας γύρω από όλους όσοι φέρονται να συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχηγικών στελεχών της κυκλώπειας συμμορίας, 4 μέλη της οποίας φέρονται ως οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας με ριπές καλάσνικοφ των ηρωικών αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Το άτομο που πιάστηκε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη είναι απότακτος αστυνομικός, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε στο αρχηγείο της αστυνομίας! Πρόκειται για 40χρονο ο οποίος εκδιώχτηκε από το Σώμα, μετά από κατηγορίες για απανωτές υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, στους οποίους παρουσιάζονταν ως μεγαλοπαράγοντας του υπουργείου και υπόσχονταν στα θύματα εξυπηρετήσεις και διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεών τους.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είναι απότακτος αλλά απόστρατος, καθώς αποστρατεύτηκε πριν από λίγο καιρό για λόγους υγείας.

Φανταστείτε την φρίκη των αστυνομικών της Ασφάλειας που διαλεύκαναν την απ’ όποια όψη κι αν την δεις ανατριχιαστική υπόθεση, όταν έβαλαν απέναντι τους τον μέχρι πρότινος "συνάδελφο" τους, ο οποίος όπως πιστεύεται ήξερε τα πάντα γύρω από την τρομερή υπόθεση του Ρέντη.

Το επίορκο απόστημα, διέμενε σε διώροφη παραλιακή βίλα του Πόρτο Ράφτη, όπου και συνελήφθη.

Πάντως, η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και βοηθούσε άλλους εγκληματίες στη δράση τους, φέρεται να έχει συνδέσεις με τους συλληφθέντες που φέρονται να δολοφονήσουν τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας.

 
Ποινική δίωξη
 
Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας στους ένδεκα συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, για την υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που μετά από καταδίωξη είχε καταλήξει σε αιματηρή συμπλοκή που κόστισε τη ζωή δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την δίωξη, δύο από τους συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι αποτυπώματα των δύο εντοπίστηκαν στην θαλάμη του καλάνσικοφ που «γάζωσε» τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη και τον 23χρονο Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Για τις ίδιες κατηγορίες είναι καταζητούμενοι άλλοι δύο από τους δράστες.

Τέσσερις διώκονται για την ληστεία στο Μενίδι, από όπου και είχε ξεκινήσει η τραγική καταδίωξη. Εννέα αντιμετωπίζουν κατηγορία για "εγκληματική οργάνωση".

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε επίσης κατηγορία σε δύο συλληφθέντες για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση ενώ η γυναίκα – σύζυγος ενός εκ των κατηγορουμένων για τη ληστεία – διώκεται για παράνομη οπλοκατοχή.

 
Ποιος είναι ο δολοφόνος

 

Οταν το απόγευμα της 1ης Μαρτίου, ο 36χρονος ομογενής από τη Ρωσία, τράβηξε χειρόφρενο στο κλεμμένο Volvo, άνοιξε το παράθυρο και πάτησε τη σκανδάλη για να σπείρει το θάνατο στου Ρέντη, μπήκε αμέσως στην κορυφή της κόκκινης λίστας των αστυνομικών.  

Ο σκληρός άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι και τα σκληρά χαρακτηριστικά και τις 65 ημέρες που  ήταν καταζητούμενος σαν να μη συμβαίνει  τίποτα, συνήθιζε να κυκλοφορεί με την  πανάκριβη BMW στα μπαράκια του Μενιδίου, ενώ παράλληλα αναζητούσε πλαστογράφο για να εκδώσει τα έγγραφα που θα τον βοηθούσαν να «πετάξει» στο εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο «Γιάννης» (αυτό είναι το ελληνοποιημένο όνομα του)  γεννήθηκε στην παγωμένη Ρωσία και έφθασε στη χώρα μας  πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία. Ποτέ δεν δούλεψε γιατί συνήθιζε να βγάζει λεφτά από ημιπαράνομες και βρώμικες δουλειές της νύχτας.

 

Ο δεύτερος που σύμφωνα  με την Αστυνομία φέρεται να συμμετείχε στην άγρια δολοφονία των δύο  αστυνομικών είναι ένας 28χρονος που έμενε με την οικογένεια του στο Πέραμα. Και αυτός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μακρινή Ρωσία, όμως υπόκυψε στις πιέσεις των αστυνομικών και τους έδωσε τον 36χρονο ομοεθνή του ως τον άνθρωπο που σήκωσε το καλάσνικοφ και «πήρε» τη ζωή των νεαρών αστυνομικών στου Ρέντη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου