ΕΛΛΑΔΑ

Προανακριτική για την κατάσταση του αλεξικέραυνου στην Ακρόπολη

προανακριτική-για-την-κατάσταση-του-α-543661

Προανακριτική για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση του αλεξικέραυνου πλησίον του Ερεχθείου της Ακρόπολης θα διενεργήσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτό διαβεβαίωσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΟΕ -ΥΠΠΟ ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κ. Στρατής στη συνάντηση που είχε χθες, Πέμπτη, μαζί τους. Η συνάντηση διήρκεσε από τις 17.00 ως τις 19.00 με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το συμβάν με τον κεραυνό που τραυμάτισε τέσσερα άτομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Είχε συντηρηθεί το αλεξικέραυνο ώστε να μπορεί αν αντέχει τα ηλεκτρικά φορτία; Είχε αντικατασταθεί με σύγχρονο αλεξικέραυνο, αν κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο; Πως φτάσαμε στον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων στον νούμερο ένα αρχαιολογικό χώρο της χώρας μας και μάλιστα την τουριστική περίοδο; Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα ζητηθούν, μεταξύ άλλων, απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό η μια εκ των δυο φυλάκων – εκείνη που τραυματίστηκε πιο ελαφρά. Η άλλη φύλακας θα παραμείνει προς το παρόν στο νοσοκομείο αν και δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό. Να θυμίσουμε ότι οι δυο επισκέπτες, Νορβηγικής και Κορεάτικης καταγωγής βρέθηκαν για λίγο και μόνο για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα (ώρα 20.00) η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων θα συναντηθεί με την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά για να συζητηθούν τα αιτήματά της.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου