Στο δικαστήριο η υπόθεση για την «πατρότητα» τραγουδιού του Π. Παντελίδη

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-17, 14:26:23
Στο δικαστήριο η υπόθεση για την «πατρότητα» τραγουδιού του Π. Παντελίδη

Η Δικαιοσύνη τελικά θα αποφανθεί για την πατρότητα του τραγουδιού «Απομακρυνθήκαμε» μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η οικογένεια του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη σε βάρος του Σπύρου Μαγδάλη.

Η οικογένεια του τραγουδιστή επιμένει πως το τραγούδι το έγραψε ο Παντελής Παντελίδης και για αυτόν τον λόγο ζητεί μεταξύ άλλων να κατέβει από την πλατφόρμα του YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μαγδάλη.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι μάς ειδοποίησαν τον Γενάρη του 2019 ότι ο κ. Μαγδάλης με το ψευδώνυμο Μάκρης το έχει ανεβάσει σε ιστότοπο με πληρωμή, με πρόσωπο μισό δικό του και μισό του γιου μου. Το τραγούδι το γνώριζα και το έχω με τη φωνή του Παντελή. Το τραγούδι το έχω δει εν τη γενέσει του. Το έφτιαξα την Καθαρά Δευτέρα του 2015. Στο σπίτι του Παντελή ήταν. Τον έχει τραβήξει και φίλος με το κινητό του. Μετά τον θάνατό του κάποιος το ανέβασε στο Facebook. Το ρεφρέν μόνο εκεί. Αλλά το τραγούδι εγώ το έχω όλο. Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό για μένα, ξέρετε» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του αγαπημένου τραγουδιστή, Αθηνά Παντελίδη.

Αντίθετα, καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ο Σπύρος Μαγδάλης υποστήριξε πως έγραψε ο ίδιος το συγκεκριμένο τραγούδι, τον Οκτώβριο του 2014. «Έγραψα το τραγούδι και το έχω περασμένο σε σκληρό δίσκο. Στις αρχές του 2015 είχε έρθει στο στούντιο ο Παντελίδης, ξημερώματα. Είχε κάποιους συνεργάτες του εκεί που ηχογραφούσαν πνευστά. Μόλις τον είδα από το τζάμι, τον χαιρέτησα και ένας κοινός φίλος είπε ότι γράφω τραγούδια. Του έβαλα ένα τραγούδι και του άρεσε και του το έδωσα σε ένα στικάκι» υποστήριξε ο κ. Μαγδάλης.

Από τη μεριά του Σπύρου Μαγδάλη κατέθεσε στο δικαστήριο και ένας συνεργάτης του, ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του. «Εγώ άκουσα το ’’Απομακρυνθήκαμε’’ πρώτη φορά το 2014. Περίπου στα μέσα της χρονιάς το άκουσα από τον κ. Μαγδάλη. Το άκουσα στο στούντιο στο Μεταξουργείο, όπου περνούσε τον περισσότερο χρόνο εκεί. Τους στίχους τούς θυμάμαι από τότε. Η μουσική είναι η ίδια, αλλά τότε δεν ήταν ολοκληρωμένο ορχηστρικά. Θεωρείται ολοκληρωμένο ως τραγούδι από τότε» είπε ο μάρτυρας.

Σχετικά με την κατοχύρωση, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως όταν γράφεται ένα τραγούδι σε πρόγραμμα, παίρνει μια ημερομηνία που δεν αλλάζει και φαίνεται πότε γράφτηκε. «Δεν ξέρω γιατί δεν το κατοχύρωσε. Πιστεύω ότι είχε στο μυαλό του το πρόγραμμα logic και ότι δεν μπορούσε να του το κλέψει κάποιος».

Ολοκληρώνοντας πάντως την κατάθεσή του, ο μάρτυρας δεν ήξερε να απαντήσει αν ο Σπύρος Μαγδάλης έγραψε το τραγούδι για τον εαυτό του ή για τον Παντελή Παντελίδη, σχολιάζοντας στον πρόεδρο «ωραία ερώτηση»!

[zougla.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=