ΕΛΛΑΔΑ

Λαθρέμποροι επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο Ανδρέα Κωνσταντάτο

λαθρέμποροι-επιτέθηκαν-στον-δημοσιο-546771

«Με έπιασαν, με έσπρωχναν δεξιά και αριστερά για να με ρίξουν κάτω, για να πάρουν κάποια κάμερα που δεν είχα και με απείλησαν αφού με στρίμωξαν στον τοίχο. Στη συνέχεια απείλησαν να μου ρίξουν γροθιά στο πρόσωπο».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στον «Ε.Τ.» τις δραματικές στιγμές που βίωσε στα χέρια αδίστακτων λαθρεμπόρων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, χθες το μεσημέρι ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Ο ίδιος βρέθηκε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στη δεύτερη… Μονμάρτρη της Αθήνας, μαζί με τον Βασίλη Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, αλλά και άλλα άτομα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να καταγράψουν τα προβλήματα στους δρόμους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη μετακίνησή τους τα άτομα με αναπηρία, στα πεζοδρόμια της Αθήνας. Ομως, όταν έφτασαν κοντά στην ΑΣΟΕΕ οι «τσιλιαδόροι» των διακινητών ναρκωτικών αλλά και της τεράστιας πιάτσας παραεμπορίου που έχει στηθεί στην περιοχή τους επιτέθηκαν με μανία.

«Φοβήθηκα μήπως μας κλέψουν και τα κινητά μας. Κάποιος είδε την κάμερά μας και άρχισαν να μας φωνάζουν “όχι βίντεο, όχι βίντεο”. Τότε μας περικύκλωσαν και μας επιτέθηκαν. Ορμησαν πάνω μας. Σπρωξιές, κλωτσιές, απειλές σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Βλέπω να επιτίθενται και στον Βασίλη, ο οποίος ήταν πάνω στο αμαξίδιο, αλλά έδειξε γενναιότητα. Τον έσπρωξαν, προσπάθησαν να τον ρίξουν κάτω. Εάν δεν επενέβαινα εγώ και άλλα άτομα θα τον είχαν χτυπήσει. Μείναμε οι δυο μας και περάσαμε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ξαφνικά ένας άνθρωπος μας φώναξε να τρέξουμε και να φύγουμε. Ηθελε να μας σώσει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του κ. Κωνσταντάτος. «Επαθα σοκ. Είπα ότι αν μας επιτεθούν την έχουμε βάψει. Είπα ότι δεν είναι Μονμάρτη, είναι ΑΣΟΕΕ», τόνισε.

«Οταν περάσαμε από την Πατησίων μας επιτέθηκαν πέντε άτομα και μας προπηλάκισαν. Μας ζήτησαν να τους δώσουμε τις κάμερές μας, τις οποίες είχαμε μαζί μας για να καταγράψουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να ενημερώσουμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας. Η επικινδυνότητα των δραστών που μας επιτέθηκαν, ο τσαμπουκάς τους και η αίσθηση που έχουν ότι “εδώ κάνουμε εμείς κουμάντο” με ενοχλεί πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξαναπεράσω σαν πολίτης από εκεί. Σαν να μου λένε ότι εδώ δεν είναι χώρα μου. Δεν γίνεται να με κατεβάζουν σαν σακί ούτε είμαι ένας άνθρωπος κατώτερης κατηγορίας», μας είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου