ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση κρατουμένου μετά ξύλου σε αστυνομικούς μέσα από την Ευελπίδων

απόδραση-κρατουμένου-μετά-ξύλου-σε-ασ-553560

Ελλιπέστατα είναι τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπως αποτυπώθηκε για ακόμη μία φορά με την απόδραση κρατουμένου μέσα από την δικαστική αίθουσα.

Πρωταγωνιστής στο τελευταίο περιστατικό είναι ένας 43χρονος Ρομά, που συνελήφθη στις 3 Μαρτίου στο Μαρούσι μαζί με άλλους τέσσερις συνεργούς του με τους οποίους διέπρατταν κλοπές από σπίτια. Και οι πέντε οδηγήθηκαν προχθές στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

Με το πρόσχημα ότι πουλάνε χαλιά και φρούτα εισέβαλαν σε σπίτια των βορείων προαστίων και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα όσο οι συνεργοί τους αποσπούσαν την προσοχή των θυμάτων τους με τη μέθοδο της απασχόλησης. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας βάσει της οποίας και οι πέντε κρίθηκαν προφυλακιστέοι συγγενείς τους που βρίσκονταν στην δικαστική αίθουσα άρχισαν να προκαλούν ένταση.

Οι αστυνομικοί, που ήταν επιφορτισμένοι με την μεταγωγή τους, ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι συγκεντρωμένοι τους έσπρωξαν και τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές.

Επάνω στον αναβρασμό ο 43χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και να δραπετεύσει. Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο δραπέτης είχε συλληφθεί και το 2017 για παρόμοια αδικήματα, είχε προφυλακιστεί και λόγω παρέλευσης του 18μήνου αφέθηκε ελεύθερος. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ σε βάρος των τεσσάρων συναδέλφων τους που ήταν στην μεταγωγή σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου