ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 41 ετών σε έναν εκ των 3 δραστών της επίθεσης στον Πάνο Καλλίτση

κάθειρξη-41-ετών-σε-έναν-εκ-των-3-δραστών-τ-553609

Ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση και απόπειρα ληστείας σε βάρος του κομμωτή Παναγιώτη Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττό.

Οι δράστες της ληστείας είχαν επιτεθεί στους πρώην συζύγους και ο ένας από αυτούς είχε πυροβολήσει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο κ. Καλλίτσης καθώς και η τότε σύζυγός του που δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Οι δικαστές του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου επέβαλαν ποινή συνολικής κάθειρξης 41 ετών -με εκτιτέα τα 25- στον βασικό κατηγορούμενο για την επίθεση , ποινή που δεν συγχωνεύεται καθώς ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα ενώ βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές. Έτσι σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου οι ποινές για τον 42χρονο δεν μπορούν να συγχωνευτούν.

Ο κατηγορούμενος , που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού , κρίθηκε ένοχος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 53 ετών.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο , υπήκοο Ιράκ, παρόντα στην ληστεία, το δικαστήριο επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη. Σε πρώτο βαθμό ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Στον τρίτο κατηγορούμενο, πρώην αστυνομικό ,που βρισκόταν εκτός του γκαράζ την ώρα της ληστείας επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ληστείας. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου