ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια

επιχείρηση-της-ελασ-σε-υπό-κατάληψη-κτ-554712

Επιχείρηση στα Εξάρχεια ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για δύο κτίρια που βρίσκονται στην οδό Τζαβέλλα και διαμένουν σε αυτά πολλά άτομα, στην πλειονότητά τους μετανάστες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Εως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 90 προσαγωγές, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των κτηρίων που μίλησε στο OPEN η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή που πήρε για εκκένωση των κτιρίων.

Παράλληλη επιχείρηση έγινε από την Δίωξη Ναρκωτικών σε οικία στην ίδια περιοχή. Eχουν συλληφθεί τρία άτομα και έχει κατασχεθεί ποσότητα κάνναβης.

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η αστυνομία έκανε επέμβαση σε 2 από τα συνολικά 60 κτήρια που τελούν υπό κατάληψη.

Έχουμε επιχειρησιακό σχέδιο, όταν αφήσουν την αστυνομία μπορεί να κάνει επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Είναι 60 οι καταλήψεις στην περιοχή», είπε και επισήμανε πως η αστυνομία πρέπει να μείνει στο σημείο, αλλιώς, όπως είπε, «το μεσημέρι πάλι θα μπουν μέσα».

«Στόχος είναι ο εξής: Να περνάει το περιπολικό, που του επιτέθηκαν χθες, και να κάνει διελεύσεις. Να πάρουμε πάλι πίσω στο “Εξαρχιστάν”», είπε ακόμη και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Πρέπει η πολιτεία, όλα τα κόμματα να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει, πρέπει η αστυνομία να είναι και να μείνει στα Εξάρχεια».

Σήμερα το απόγευμα, στις 18.00 οι κάτοικοι των Εξαρχείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» για να διαμαρτυρηθούν για τη βία, την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου