ΕΛΛΑΔΑ

«Τορπίλες» των συγκάτοικων της πολυκατοικίας

τορπίλες-των-συγκάτοικων-της-πολυκ-436193

Εντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για την υπόθεση των υποβρυχίων. Μετά τον Ευ. Μεϊμαράκη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλας, το πρωί της Παρασκευής, κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι πίεζε την κυβέρνηση της ΝΔ να παραλάβει τα υποβρύχια. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: «Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας δήλωσε: «Οι καταγγέλλοντες είναι πιο ελεγκτέοι από τους καταγγελλόμενους, πρέπει να τους ελέγξουμε. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, την περίοδο 2008-2009, εγκαλούσε την κυβέρνηση γιατί δεν παραλάμβανε τα υποβρύχια».

Ο Κ. Τασούλας πρόσθεσε ότι η ΝΔ ούτε υπέγραψε, ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια, καθώς και ότι δεν μπορούσε να ακυρώσει τη σύμβαση, γιατί θα υπήρχαν απίστευτες επιπτώσεις.

Κατά του Γ. Καρατζαφέρη στράφηκε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πως δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γι’ αυτό φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει.

Ο κ. Μιχελάκης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, παρουσιάζοντας ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για ποιους λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι τορπίλες τους.

Έκανε μάλιστα λόγο για «έμμεση πίεση» για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων και εξέφρασε την απορία του: «Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια; Γιατί πίεζε; Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια, επειδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο και τώρα έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο; Και επιτέλους ως πού θα φτάσει ο λαϊκισμός τη μια προς το ένα και την άλλη προς το άλλο άκρο;».

Περί «νονού»

Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα είπε το πρωί σε συνεντεύξεις του ο κ. Μεϊμαράκης περί «νονού» που εκτελεί συμβόλαια, ενώ σε ερώτηση γιατί ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν είχε προχωρήσει εδώ και καιρό στις καταγγελίες που κάνει τώρα, υπενθύμισε πως η ΝΔ ούτε υπέγραψε ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια.

Επανέλαβε μάλιστα τη θέση του κόμματος για τη σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αναφορικά με την περίοδο 1998-2002, ενώ για την περίοδο μετά το 2002 μέχρι και σήμερα προτείνει την εξέταση των γεγονότων της περιόδου αυτής από τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της, ανάλογα με το σχετικό πόρισμα.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, κατά την συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη, μετά την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για κατάθεση από κοινού με την ΝΔ πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες όλων των υπουργών Άμυνας των τελευταίων ετών, καθώς και των μελών του ΚΥΣΕΑ που έλαβαν την απόφαση επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης αντέδρασε έντονα από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον κ. Καρατζαφέρη ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο όταν ήταν υπουργός και του ζήτησε να προχωρήσει στην παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Πρόσθεσε, δε, πως τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ με ερωτήσεις τους στη Βουλή τον εγκαλούσαν ότι έχει καθυστερήσει την παραλαβή.

«Πόλεμος λάσπης»

Απαντώντας, ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Στις 6 Αυγούστου πήγαν να πάρουν τα βλήματα, αλλά τους χαλάσαμε τη δουλειά. Είμαι ενοχλητικός, γιατί χαλάω τις δουλειές.

»Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια και τις αναθέσεις. Δεν θα συμβιβαστώ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν θα προσυπογράψει «συμπαιγνίες και πλακάκια μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσω μιας υποεπιτροπής της υποεπιτροπής».

Σε άλλες δηλώσεις, στον ραδιοσταθμό 9, ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε πως «τα δύο κόμματα έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι να τα φορτώσουν όλα στον Άκη». Όπως υποστήριξε, αυτό έγινε «για να γλιτώσει το τότε ΚΥΣΕΑ, το οποίο αναφέρεται στην παραγγελία της εισαγγελέως ΣΔΟΕ και στο οποίο συμμετέχει το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο και δυο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Παπανδρέου), και η ΝΔ για να μην ελεγχθεί η περίοδος Σπηλιωτόπουλου και Μεϊμαράκη. Αυτό είναι αισχρό, πρόστυχο και ιταμό».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσοχατζόπουλο εκτίμησε ότι τελικώς δεν θα παραπεμφθεί, λέγοντας: «Εγώ πιστεύω τον έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να πάει φυλακή, είπαν, όμως, ‘εμείς όμως πρέπει να κάνουμε κάτι να κοροϊδέψουμε τον ελληνικό λαό και στήνουμε αυτήν την ιστορία’. Αν ήταν εντάξει η ΝΔ, είχε την ευκαιρία να ρίξει το ΠΑΣΟΚ τώρα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου