ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Macedonian Pride: Ιερολοχίτες και αντιεξουσιαστές στην ίδια περιοχή

επεισόδια-στο-macedonian-pride-ιερολοχίτες-και-αντ-558978

Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη το Macedonian Pride και η… αντιδιαδήλωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Χθες το βράδυ, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της περιοχής των Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενάντια στο Macedonian Pride.

Την ίδια ώρα, σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα κοντά στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ», ήταν συγκεντρωμένα άτομα του «Ιερού Λόχου» για το «Macedonian Pride», οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο εκεί κοντά και παρέμειναν μέχρι τις 20:30, μετά και την άρνηση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης να τους παραχωρήσει το χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η εκδήλωση του Macedonian Pride επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στο δήμο Καλαμαριάς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω της άρνησης του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει το χώρο.

Επισημαίνεται ότι λίγα λεπτά μετά τη λήξη της εκδήλωσης της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» του Macedonian Pride στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλη της κινήθηκαν εναντίον οχήματος, του οποίου ο οδηγός, όπως υποστήριξαν, τους προκάλεσε. Αστυνομικοί των ΜΑΤ εμπόδισαν τους νεαρούς να πλησιάσουν το όχημα και στη συνέχεια τους απώθησαν.

[iefimerida.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου