ΕΛΛΑΔΑ

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

μερομήνια-τι-καιρό-θα-κάνει-το-πάσχα-564653

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο.

Η διαδικασία είναι σχετικά γνωστή, καθώς τα μερομήνια βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Να σημειωθεί πως τα «μερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Ωστόσο έχει πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Τι «λένε» λοιπόν τα Μερομήνια για τον Απρίλιο και το Πάσχα;

Σύμφωνα με τα Μερομήνια ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος από τις 5 μέχρι τις 18 Απριλίου, αλλά με αστάθεια γύρω στις 16 του μήνα.

Βελτίωση του καιρού αλλά με αέρα αναμένεται από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 24 του μήνα, ενώ βροχερός θα είναι ο καιρός τις τελευταίες μέρες του μήνα.

Να σημειωθεί πως φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα πέφτει 22 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα) με 26 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή) και Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου.

Οσο για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα μερομήνια αυτό προβλέπεται ζεστό, ωστόσο θα υπάρξει μία περίοδος αστάθειας τον Ιούνιο με έντονες μπόρες κατά διαστήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου