ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ περιγράφει τις τραγικές στιγμές στην προσπάθεια να σώσουν τον 12χρονο

εκπρόσωπος-του-εκαβ-περιγράφει-τις-τρ-567404

Τραγωδία την Δευτέρα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όταν μεταφέρθηκε 12χρονος που πνίγηκε από λουκάνικο και τελικά κατέληξε.

Εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση διάσωσης του άτυχου αγοριού.

«Δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λόγω του ότι οι γονείς μέσα στον πανικό τους έδωσαν λάθος διεύθυνση», δήλωσε για τον τραγικό χαμό του 12χρονου που πνίγηκε από λουκάνικο.

Όπως είπε ο ίδιος, ο γιατρός έφτασε εγκαίρως στην οικία του παιδιού, του έβγαλε το ξένο σώμα και το διασωλήνωσε. Το αγόρι συνήλθε και σηκώθηκε όρθιο, όμως έπαθε ανακοπή.

Όταν πήγε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, το παιδί είχε σφυγμό, όμως δύο ώρες αργότερα κατέληξε. «Πήγαμε πάρα πολύ σύντομα και έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ, δεν υπήρχε καθυστέρηση», επανέλαβε ο ίδιος.

Η περιπέτεια της οικογένειας με την τραγική εξέλιξη άρχεσε στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους γονείς του παιδιού που το βρήκαν να μην μπορεί να μιλήσει. Στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ένα από τα οποία ήταν Κινητή Ιατρική Μονάδα. «Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. «Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της νεκροψίας- νεκροτομής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου