ΕΛΛΑΔΑ

Πουλούσαν διαμέρισμα φυλακισμένης με ιδιοκτήτρια… σωσία της

πουλούσαν-διαμέρισμα-φυλακισμένης-μ-574687

Οι απατεώνες έπαιρναν χρήματα προκαταβολής με το πρόσχημα αγοράς αντικαρκινικών φαρμάκων και νοσηλειών, τα οποία δήθεν θα αφαιρούνταν από την αγορά του διαμερίσματος των 90 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, συνέλαβαν την «αρχηγό», μία 58χρονη σεσημασμένη για απάτες, την 42χρονη «σωσία», έναν 50χρονο φερόμενο μεσίτη, ενώ αναζητούν τουλάχιστον δύο άτομα ακόμη.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος 1ου ορόφου στην οδό Παραδείσου, στις 30 Μαΐου 2017 προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού γιατί είχε αποπειραθεί να σκοτώσει την μητέρα της αλλά και την κόρη της ηλικίας 4,5 ετών, με ένα κουζινομάχαιρο. Το παιδί απομακρύνθηκε από την μητέρα του και έκτοτε το διαμέρισμα παρέμενε κλειστό. Τον Οκτώβριο του 2018, οι απατεώνες μπήκαν στο διαμέρισμα, άλλαξαν κλειδαριές και έβαλαν αγγελία πώλησής του αντί 115.000 ευρώ, και εμφανίζονταν ως δήθεν νόμιμοι εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας. Στις 18 Ιανουαρίου 2019, βρήκαν υποψήφιο αγοραστή, μέσω μεσιτικής εταιρείας του 50χρονου κατηγορούμενου, από τον οποίο απέσπασαν σταδιακά 52.000 ευρώ ως προκαταβολή έναντι συνολικού αντιτίμου 128.000 ευρώ.

Η «αρχηγός» βρήκε μια 42χρονη που έμοιαζε εμφανισιακά με την πραγματική ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, που ήταν φυλακισμένη. Την εμφάνιζε στα θύματα δείχνοντας την γνήσια ταυτότητα και άδεια οδήγησης της ιδιοκτήτριας, έγγραφα που είχαν βρει μέσα στο σπίτι μετά την παραβίασή του. Για να γίνει ακόμη πιο πιστευτή εμφανίστηκε ως καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο, ότι ήταν κατάκοιτη και είχε και αποκλειστική νοσοκόμα, η οποία δεν γνώριζε την απάτη.

Ο 50χρονος μεσίτης είχε αναλάβει την πώληση της κατοικίας, την έδειχνε στους υποψήφιους αγοραστές διαθέτοντας τα κλειδιά, του διαβεβαίωνε για την νομιμότητα της αγοραπωλησίας και πήρε και την προκαταβολή. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά η «σωσίας» ανέφερε ότι ήταν εκείνος που την έφερε σε επαφή με την 58χρονη αρχηγό και της είπε ποια θα ήταν η αμοιβή της. Τα θύματα της απάτης έδωσαν αρχικά προκαταβολή 3.000 ευρώ μετρητά και 7.000 ευρώ σε επιταγή.

Η κλήση της… άρρωστης

Το θύμα της απάτης, στα τέλη Ιανουαρίου δέχθηκε τηλεφώνημα από μία άγνωστη γυναίκα, η οποία του είπε ότι ήταν η ιδιοκτήτρια του ακινήτου που αγόρασε, ότι ήταν βαριά άρρωστη και χρειαζόταν άμεσα 5.000-7.000 ευρώ γιατί είχε ανάγκη να νοσηλευτεί, και χρειαζόταν χρήματα. Το ποσό όπως του είπε θα αφαιρούταν από το υπόλοιπο για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Ο υποψήφιος αγοραστής της είπε ότι αδυνατούσε εκείνη τη στιγμή να της δώσει χρήματα, κάτι που έκανε την 1η Φεβρουαρίου 2019 καταθέτοντας 5.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της 58χρονης «αρχηγού». Τα θύματα, σεβόμενοι το πρόβλημα… υγείας της ιδιοκτήτριας, και επειδή τα χρήματα που θα έδιναν θα αφαιρούνταν από το υπολειπόμενο ποσό, τμηματικά από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, κατέθεσαν 34.000 ευρώ. Στις 7 Μαρτίου, ο παθών ήθελε να γνωρίσει την 58χρονη «αρχηγό» και συναντήθηκε μαζί της έξω από ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου της έδωσε τα τελευταία 3.000 ευρώ, και της είπε πως τα υπόλοιπα χρήματα θα τα κατέθετε εφόσον υπέγραφαν το συμβόλαιο.

Δεν έμοιαζε η… κατάκοιτη

Το μεσημέρι της 20ης Μαρτίου, αγοραστές, πληρεξούσιοι, μεσίτες, δικηγόροι τους πήγαν στο γραφείο συμβολαιογράφου για να υπογράψουν το συμβόλαιο. Μετά από λίγο εμφανίστηκε η 58χρονη «αρχηγός» προσκομίζοντας πληρεξούσιο διαφορετικό από εκείνο που αναφερόταν στο έντυπο της προκαταβολής της αγοραπωλησίας, το οποίο κρίθηκε ανεπαρκές. Συμφωνήθηκε την επόμενη μέρα να πάνε στο διαμέρισμα, όπου βρισκόταν η… κατάκοιτη ιδιοκτήτρια ώστε να υπογραφεί το συμβόλαιο παρουσία συμβολαιογράφων από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Ενώ βρέθηκαν στο σαλόνι του διαμερίσματος, μία συμβολαιογράφος θέλησε να δει την φερόμενη ιδιοκτήτρια πριν την υπογραφή του συμβολαίου και πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόταν η 42χρονη «σωσίας» της ιδιοκτήτριας και… κατάκοιτη καρκινοπαθής. Δείχνοντας το δελτίο ταυτότητας, η συμβολαιογράφος διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα και κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών εκ των απατεώνων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου