ΕΛΛΑΔΑ

Με τους «πρόθυμους» η συνέχεια

με-τους-πρόθυμους-η-συνέχεια-436212

 

Εντονες παρασκηνιακές διεργασίες – και απόπειρες επηρεασμού των αποφάσεων του πρωθυπουργού – βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς το πειστικό χρονοδιάγραμμα της περιόδου μετά το Πάσχα αναμένεται να επιταχύνει αποφάσεις για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και, κυρίως, για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Κύρια στοιχεία των διαδικασιών αυτών είναι, αφενός, η προσπάθεια αποκατάστασης της ομοιογένειας της ΚΟ του ΠαΣοΚ, εν αναμονή της ψήφισης του γενικού σχεδίου και, αφετέρου, οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της συνοχής και του συντονισμού του υπουργικού συμβουλίου, με το βλέμμα στραμμένο στις συνεννοήσεις που θα πρέπει να προηγηθούν των ανακοινώσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Οσο όλα αυτά αναμένονται και καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου κρατά κλειστά τα χαρτιά του, κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠαΣοΚ και πρόσωπα από τον ευρύτερο κύκλο συνομιλητών του Πρωθυπουργού αφήνουν να εννοηθεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται κάποιες παρασκηνιακές ή και δημόσιες παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού, στην κατεύθυνση όλων των παραπάνω.

Κοινή συνισταμένη των όσων αναφέρουν τα πρόσωπα αυτά, είναι η εκτίμηση ότι εντός των ημερών ο κ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει το δίλημμα που περιέγραψε την προηγούμενη Παρασκευή και θα απευθυνθεί σε βουλευτές και υπουργούς, λέγοντας ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει για όλους.

Στελέχη της κυβέρνησης και του ΠαΣοΚ ήδη επισημαίνουν ότι το κυβερνητικό έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί με τη σημερινή κωλυσιεργία και στο πλαίσιο αυτό εκφράζουν την άποψη ότι ο κ. Παπανδρέου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να προειδοποιήσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η πορεία από εδώ και στο εξής θα χαραχτεί μόνον από όσους είναι διατεθειμένοι να προωθήσουν το σχέδιο της προσεχούς τριετίας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επιστήσει την προσοχή των υπουργών στην τήρηση όλων των δεσμεύσεων, στην εφαρμογή των νόμων και στην εντατικοποίηση της προσπάθειας τους και της συνεργασίας τους.

Οι προειδοποιήσεις εντός της ΚΟ ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται από τα αρμόδια κοινοβουλευτικά στελέχη. Μεταξύ αυτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος μιλώντας χθες (ρ/σ ΝΕΤ), τόνισε αφενός ότι «δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές πολιτικές, που ορισμένες φορές φαίνονται σε αυτήν την ιστορία» και αφετέρου ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για ασυλία σε όσους αποτυγχάνουν στην υλοποίηση του στόχου από υπεύθυνες θέσεις. Και στα δύο πρέπει να είμαστε αυστηροί».

Σύσκεψη για τα Social Media

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο και τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τ. Χυτήρη, με αντικείμενο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αξιοποίησή τους στην τουριστική προβολή της χώρας.

Η σύσκεψη είναι η δεύτερη σε σειρά που εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της 19ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η οποία αναμένεται να συνέλθει στις 4 Μαΐου.

Στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη νέα τουριστική περίοδο. Ήδη η στρατηγική του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έχει ως «αιχμή» της το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την προβολή του τομέα και την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί για τη χώρα την περσινή χρονιά στον διεθνή Τύπο, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται ταξίδια εξοικείωσης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου