ΕΛΛΑΔΑ

Έφεραν εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων από τα Σκόπια

έφεραν-εκατοντάδες-λαθραία-πακέτα-τσ-576657

Τα λαθραία πακέτα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο της περιοχής για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου

Από τα Σκόπια ερχόταν ένα ζευγάρι Ελλήνων, που εμφανίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στους Ευζώνους του Κιλκίς με το όχημα στο οποίο επέβαιναν επιστρέφοντας στο ελληνικό έδαφος, αφού είχαν κάνει τα κατάλληλα… ψώνια!

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του 830 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία πακέτα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο της περιοχής για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα. Ο 30χρονος ιδιοκτήτης και οδηγός και η 38χρονη συνεπιβάτιδα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Μάνος Τσαγκαράκης
protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου