ΕΛΛΑΔΑ

Κατέθεσε η γυναίκα κλειδί για το έγκλημα της Κοιλάδας. Η στάση της χήρας του καπετάνιου

κατέθεσε-η-γυναίκα-κλειδί-για-το-έγκλη-577875

Πρόσωπα που θεωρούνται «κλειδιά» κατέθεσαν χθες (22-03-2019) στη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου, για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Βασική κατηγορούμενη η χήρα του καπετάνιου, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Η 38χρονη, είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014. «Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε λίγο πριν καταδικαστεί σε ισόβια.

Πατέρας θύματος: «Αυτή είναι η δολοφόνος»

«Αυτή είναι η δολοφόνος, τώρα αν υπήρχε άλλος μαζί της αυτό θα το πει μόνη της. Αυτή τον σκότωσε», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου ναυτικού.

Στη συνέχεια μίλησε η γυναίκα – κλειδί στην υπόθεση. Η φίλη του θύματος, η οποία θεωρείται από πολλούς σαν το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας. Η ίδια το αρνείται κατηγορηματικά.

«Η χήρα τον έβριζε και του μιλούσε απαξιωτικά»

«Η σχέση μας με το Θανάση ήταν φιλική και επαγγελματική. Μου εμπιστευόταν τα προβλήματα που είχε στη σχέση με τη σύζυγό του. Ήμουν μπροστά όταν η κατηγορούμενη του μιλούσε παντελώς απαξιωτικά, αποκαλώντας τον μ…κα».

Πρόεδρος δικαστηρίου: Εκείνος πώς αντιδρούσε; «Την κοιτούσε με γουρλωμένα μάτια!»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της κατηγορούμενης, πολλά ερωτήματα γεννά το γεγονός πως η 42χρονη φίλη και συνάδελφος του δολοφονημένου καπετάνιου, μέσα σε δύο μήνες είχε ανταλλάξει μαζί του 1.760 μηνύματα.

Εισαγγελέας: Πώς λέτε ότι δεν είχατε σχέσεις όταν έχετε ανταλλάξει τόσα πολλά μηνύματα , σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Σας επαναλαμβάνω ότι είχαμε έρθει πολύ κοντά με το θύμα, λόγω της κατάστασης που αντιμετώπιζε καθημερινά στο σπίτι του»

Αδερφή θύματος: «Τον σκότωσε για να του κλείσει το στόμα»

«Τον σκότωσε για να του κλείσει το στόμα για κάτι που δεν ήθελε να μαθευτεί στο χωριό.

Τα πηγαίνανε καλά μεταξύ τους; «Όχι όχι, πάντα καυγάδες και φασαρίες», είπε η αδερφή του θύματος στο δικαστήριο.

«Υποψιάστηκα τη νύφη μου από τη 2η μέρα της κηδείας, που μου είπε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Την καλώ να μας πει ποιός άλλος ήταν μαζί της τη στιγμή του φόνου», λέει ο πατέρας του θύματος.

Οι ισχυρισμοί της χήρας για το έγκλημα

«Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε λίγο πριν καταδικαστεί σε ισόβια. Τότε, και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν, για να αποκαλυφθεί ο φονιάς, φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες:

«Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει. Η 38χρονη, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr, star.gr, newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου