ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη [εικόνες]

αποκαθίσταται-σταδιακά-η-ηλεκτροδότ-579698

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών της Κρήτης, που βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, στις 12:05, στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, που έθεσε υπό πλήρη έλεγχο η Πυροσβεστική μισή ώρα μετά τη μία το μεσημέρι.

Στα Χανιά η ηλεκτροδότηση άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι, καθώς μέσω της μονάδας στην Ξυλοκαμάρα δόθηκε ρεύμα, αρχικά, στα κεντρικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, το ρεύμα επανέρχεται σταδιακά και σε περιοχές του Ηρακλείου.

Από την έκρηξη στα Λινοπεράματα, χωρίς ρεύμα έμεινε και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Πελαγία Πετράκη, η ηλεκτροδότηση επανέρχεται σταδιακά.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Προβλήματα στην υδροδότηση

Προβλήματα στην υδροδότηση, ανακοίνωσε ΔΕΥΑΗ, ότι ίσως προκύψουν, λόγω της διακοπής του ρεύματος και της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ. «Πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, «η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και άμεσα έσπευσε με 10 οχήματα, 30 υπαλλήλους και όλη τη δύναμη της 3ης ΕΜΑΚ, στο εργοστάσιο, στα Λινοπεράματα. Ο μετασχηματιστής που εντοπίστηκε το πρόβλημα ήταν στον αύλειο χώρο και καταφέραμε σε σύντομο χρόνο να σβήσουμε τη φωτιά».

Σημειώθηκαν εκρήξεις σε δυο μετασχηματιστές είπε ο πρώην δήμαρχος Γαζίου, Γιώργος Μαρκογιαννάκης στο cretalive.gr, προσθέτοντας πως ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα.

φωτό: flashnews.gr, cretalive.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου