ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλήνιες

ανοίγει-η-πλατφόρμα-για-δηλώσεις-συμμ-584321

Από αύριο οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2019.

Η προθεσμία ορίζεται από αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου, και είναι αποκλειστική.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν το σχετικό έντυπο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, είτε στο Λύκειο που φοιτούν.

Ποιοι υποβάλλουν αίτηση και τι πρέπει να γνωρίζουν:

  • Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.
  • Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις Σημειώνεται ότι για το Λιμενικό, από φέτος, η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων αφορούν τους υποψηφίους των ΓΕΛ και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.
  • Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

Ποιοι δεν υποβάλλουν αίτηση:

  • Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (σ.σ. χωρίς νέα εξέταση), δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση του Μαρτίου, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ έτους 2017 θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.
  • Όσοι εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου