ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

πέθανε-ο-θανάσης-γιαννακόπουλος-585017

Το τελευταίο διάστημα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, θείος του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Υγεία»

Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο γεννηθείς το 1931 Θανάσης Γιαννακόπουλος δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον χώρο του φαρμάκου, ιδρύοντας μαζί με τα αδέλφια του, Παύλο, Κώστα και Βασιλική, τη ΒΙΑΝΕΞ, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα.

Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε στο φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική ζωή του τόπου. Τελευταία, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο Παύλος και ο Κώστας Γιαννακόπουλος έφυγαν, μάλιστα, πέρυσι από τη ζωή, με διαφορά περίπου ενάμιση μήνα (τέλος Απριλίου 2018 ο Κώστας, αρχές Ιουνίου ο Παύλος). Οι απώλειες των αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, του Κώστα, και πιο πρόσφατα του Παύλου, τον κατέβαλαν. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή και η μοίρα τα έφεραν έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες και οι δύο» είχε πει στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΟΑΚΑ.

Ο εκλιπών ασχολήθηκε ενεργά και με τον Παναθηναϊκό. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδελφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε τη διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Ήταν αγαπητός σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό και είχε σε όλες τις ομάδες μεγάλες συμπάθειες, παρά τον παρορμητικό χαρακτήρα του, χαρακτήρας ο οποίος του είχε προσδώσει το προσωνύμιο «τυφώνας».

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου