ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή η Γερμανίδα σύντροφος του 64χρονου που βρέθηκε νεκρός στο Χαλάνδρι. Τι ισχυρίστηκε

στη-φυλακή-η-γερμανίδα-σύντροφος-του-64χ-591097

«Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός. Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα . Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης. Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη».

Με τα λόγια αυτά η 56χρονη Γερμανίδα προσπάθησε να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για τη δολοφονία του 64χρονου συντρόφου της υποστηρίζοντας πως τους έδωσε μόνο ηρεμιστικά χάπια με σκοπό να τον κατευνάσει, μετά τον καυγά τους, και όχι να τον σκοτώσει.

Οι ισχυρισμοί της 56χρονης ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν τον 8ο τακτικό ανακριτή ο οποίος, μετά την απολογία της, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, της έδειξε το δρόμο για τη φυλακή.

Η ίδια φάνηκε να περίμενε την απόφαση για την προφυλάκισή της και αντέδρασε, σύμφωνα με το συνήγορό της με θυμό ή οργή γιατί τη θεωρεί ως τρόπο «εξιλέωσης».

Η 56χρονη κινήθηκε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε ακολουθήσει και προανακριτικά «αποφεύγοντας τις άσκοπες επαναλήψεις» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Επιβεβαιώνω την απολύτως αληθινή και από ψυχής προανακριτική μου απολογία. Θα ήθελα ωστόσο να κάνω λίγες επισημάνσεις σε σχέση με το βαρύ κατηγορητήριο.

Αρνούμαι τις πράξεις που μου αποδίδονται και αποδέχομαι μόνο την πράξη της περιύβρισης νεκρού στη σωρό του νεκρού συντρόφου μου .

Θέλω να λάβετε υπόψη Σας το αληθές γεγονός της εμφάνισής μου ενώπιον των αρχών. Μετά το σκοτεινότερο συμβάν της ζωής μου επέστρεψα στη Γερμανία για να δω τα παιδιά μου. Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις , να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη .

Είχα την απόλυτη δυνατότηα να διαφύγω ή να κρυφτώ – να πάω σε μακρινή χώρα. Δεν το διανοήθηκα ποτέ. Έμπρακτα αποδεικνύω τη μεταμέλειά μου επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με το προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο πάντα ανοικτό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενεργά. Ταξίδεψα και επέστρεψα αεροπορικώς, επικοινώνησα με την πρεσβεία για νομική αρωγή και η προσαγωγή μου στην αστυνομία ήταν τυχαίο γεγονός αφού θα πήγαινα οπωσδήποτε μόνη μου. Άλλο λόγο να βρεθώ στην Ελλάδα πάλι δεν είχα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο υπόμνημα που κατέθεσε .

Η 56χρονη υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι χορήγησε στον 64χρονο μεσίτη ηρεμιστικά χάπια, αμφισβήτησε όμως ότι αυτά ευθύνονται για το θάνατό του. «Δεν έχω κάνει κακό στον Γιάννη . Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου», είπε αρνούμενη την πράξη της ανθρωποκτονίας. «Κατηγορούμαι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αποκλειστικά και μόνο μέσω σεναρίων και επίσης αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου απολογίας .

Αποδέχτηκα την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών στο θύμα – μετά από δική του παράκληση –και εγώ λόγω της έντασης του καυγά που έχω αναφέρει του χορήγησα χωρίς να το ξέρει παραπάνω ποσότητα . Μόνος μου σκοπός ήταν να τον κατευνάσω και όχι να τον σκοτώσω . Ουδέποτε σκέφτηκα ή αποδέχτηκα το ενδεχόμενο θανάτου του από τα ηρεμιστικά χάπια .»

Για το λόγο αυτό, ο συνήγορός της 56χρονης ζήτησε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διευκρινιστούν με σαφήνεια τα ακριβή αίτια θανάτου του 64χρονου μεσίτη, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της συντρόφου του, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. « Γνωρίζω ότι το πτώμα του συντρόφου μου βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση κάτι που δυσχεραίνει την ιατροδικαστική εξέταση .

Παρολα αυτά ανάγνωσα στο διαβιβαστικό της αστυνομίας μία διήθηση στο χείλος του θύματος η οποία κατά την άποψη της διωκτικής αρχής συνάδει με προσπάθεια να κλείσει κάποιος το στόμα του ατόμου .

Προτού καν λάβω γνώση του ευρήματος, απολογούμενη αυθορμήτως και χωρίς δικηγόρο είπα στην αστυνομία ότι ο Γιάννης έπεσε ζαλισμένος στο μπάνιο του σπιτιού και δεν χτύπησε μόνο στο χείλος αλλά και στη μύτη . Αιμορράγησε και τον σκούπιζα εγώ . Είμαι σίγουρη ότι το τραύμα στο οστό της μύτης τουλάχιστον θα εντοπιστεί και φαντάζομαι να έχουν ληφθεί κατά τη νεκροψία οι σχετικές απεικονιστικές εξετάσεις ως συμβαίνει συνήθως προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν τετοιου είδους κακώσεις», αναφέρει η 56χρονη στο υπόμνημά της .

Η υπεράσπιση της 56χρονης ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης μετά την ομολογία της, ότι για 10 ημέρες παρέμενε στο σπίτι και κοιμόταν μαζί με το άψυχο σώμα του συντρόφου της. «Η προανακριτική μου απολογία είναι αληθινή . Αν είχα σκοπό μεθόδευσης και αυτοκάλυψης υπήρχε ευκολότερος τρόπος να το κάνω . Να μην εμφανιστώ ποτέ ενώπιον Σας και πιστέψτε με πρακτικά μου ήταν ευκολότερο. Θα φρόντιζα να συγκαλύψω τουλάχιστον την καταρρακωτική για την προσωπικότητά μου μετέπειτα παρανοϊκή συμπεριφορά μου – να συγκατοικώ με έναν νεκρό για τόσες ημέρες , έχοντας χάσει αίσθηση τόπου και χρόνου .

Ηθελα να είμαι δίπλα του και θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα επειδη ακόμα δίπλα του αισθάνομαι .

Και στην φυλακή θέλω να πάω για τον ίδιο λόγο. Ουδέν επί της τυχόν προσωρινής μου κράτησης επιθυμώ να σας αναπτύξω», καταλήγει στο υπόμνημά της η 56χρονη λίγο πριν μεταφερθεί στη φυλακή.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου