ΕΛΛΑΔΑ

«Διέγραψε» την περίοδο Καραμανλή

διέγραψε-την-περίοδο-καραμανλή-445015

Σαφή διαχωριστική γραμμή από την περίοδο προεδρίας του κ. Κ. Καραμανλή, χάραξε με πιο εμφαντικό τρόπο, χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας σε σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε με έμφαση, ότι «πέθαναν» τρεις εποχές: αυτή του ξύλινου, στρογγυλεμένου και συμβατικού λόγου, αυτή που «άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα» και αυτή του αόριστου και πλέον η Ν.Δ. γυρίζει σελίδα.

«Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα» τόνισε, δίνοντας αφορμή να γίνουν σχόλια ότι αυτό ήταν μια σαφής αιχμή στην περίοδο διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού είπε, ότι «αυτό που μας συνδέει με το λαό είναι το πρόγραμμά μας και η πολιτική μας», σημείωσε με έμφαση: «Όταν είμαστε στην Αντιπολίτευση, η Πολιτική μας δείχνει πώς θα πολιτευθούμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Κι όταν είμαστε στην Κυβέρνηση, η Πολιτική μας είναι η εφαρμογή του Προγράμματός μας».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η Ν.Δ. χτίζει ένα σύγχρονο Πρόγραμμα το οποίο, όπως είπε, «θα στηρίζεται σε στέρεες αρχές της παράταξής μας». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα είναι ολοκληρωμένο και δεν θα μπαίνει σε αμετροέπειες και σε λαϊκισμούς και στην παραζάλη του «θα». «Αυτά έχουν πεθάνει, επίσης» υπογράμμισε.

Συνδιασκέψεις και Συνέδριο

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διοργάνωση των θεματικών συνδιασκέψεων, δηλαδή μια ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά η πανηγυρική ψήφιση. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ενός νέου προγραμματικού συνεδρίου, που θα δείξει στην κοινωνία πως η Ν.Δ. έχει και σχέδιο και πρόγραμμα. «Ένα προγραμματικό Συνέδριο, το οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα, το τολμηρό και αποφασιστικό βήμα που κάνει η Ν.Δ» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Με εμμονή στο περίφημο σύνθημα «να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας», που έχει πει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ο κ. Σαμαράς συνέχισε, λέγοντας: «Το μέλλον λοιπόν, πράγματι, ανήκει στους Έλληνες».

Πώς θα γίνει αυτό; Με μια «νέα συμφωνία», είπε ο κ. Σαμαράς, που θα είναι μια συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την κοινωνία. «Βάση για αυτή τη συμφωνία εμπιστοσύνης, θα είναι το καινούργιο πρόγραμμα της παράταξής μας» είπε ο κ. Σαμαράς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου