ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας έχασε την πτήση της Ethiopian Airlines και σώθηκε

έλληνας-έχασε-την-πτήση-της-ethiopian-airlines-και-σώθ-593924

Μία αργοπορία λίγων λεπτών έσωσε τη ζωή ενός Έλληνα, που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση των αερογραμμών της Ethiopian Airlines που συμπαρέσυρε στο θάνατο 157 ανθρώπους, έξι λεπτά μετά την απογείωσή του.

Ο Αντώνης Μαυρόπουλος, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, αδυνατώντας να πιστέψει στην τύχη του.

Περιέγραψε τους λόγους που τον έκαναν να καθυστερήσει αλλά του έσωσαν τη ζωή: «Πρώτον, την βαλίτσα μου την είχα μαζί μου, επομένως δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν. Δεύτερον, ενώ το προηγούμενο αεροπλάνο έφτασε στην ώρα του, ο υπεύθυνος που θα με παραλάμβανε για να με πάει στην πτήση που θα έφευγε, άργησε να εμφανιστεί πέντε λεπτά με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μην με βρει. Αν είχα δώσει τη βαλίτσα μου ή αν με έβρισκε ο υπεύθυνος, εγώ θα έμπαινα στην πτήση. Έφτασα στην πόρτα δύο λεπτά αφότου είχε κλείσει. Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα που δεν με άφηναν να μπω. Οι άνθρωποι μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για να φύγω 3 ώρες αργότερα και μου είπαν στην επιβίβαση ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί ήσασταν ο μόνος άνθρωπος που δεν επιβιβάστηκε στην προηγούμενη πτήση που αγνοείται! Και με κρατήσανε ως πιθανό ύποπτο! Αλλά επειδή είχα τη βαλίτσα μου μαζί δεν υπήρχε κάποια λογική σύνδεση και μετά από μια ψευτο-ανάκριση με άφησαν».

Κλείνοντας, τόνισε: «Θέλω να στείλω πολλλά φιλιά στην γυναίκα μου, την μητέρα μου και την κόρη μου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου