ΕΛΛΑΔΑ

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για υπόθεση μικρής Άννυ: Δεν πίστευα ότι…

καταπέλτης-ο-εισαγγελέας-για-υπόθεση-596745

«Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις». Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγούμενου πατέρα για την άγρια δολοφονία της μικρής Άννυ, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να κρύψει τη σορό τεμαχίζοντάς την.

«Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός. Κανείς εισαγγελέας δε χαίρεται όταν προτείνει καταδίκες κι επιβάλλει βαριές ποινές».

Αναφορικά με τη ενοχή ή όχι των τριών κατηγορουμένων, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού τον πατέρα του παιδιού.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ από το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Οπως υποστήριξε, «δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του». Τέλος, πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο συγκατηγορούμενος και φίλος του πατέρα της Άννυ, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και να καταδικαστεί μόνο για τον τεμαχισμό.

«Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε. Κανείς μας δε θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Αννυ δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία. Φρονώ ότι παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, συμμετείχε στον τεμαχισμό της Άννυ» είπε ο εισαγγελέας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου