ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέα η 30χρονη μητέρα του βρέφους που κάηκε στη Βάρκιζα

προφυλακιστέα-η-30χρονη-μητέρα-του-βρέφ-600936

Στη φυλακή οδηγείται η 30χρονη, η οποία κατηγορείται ότι άφησε μόνο των 13 μηνών βρέφος στο διαμέρισμα που τελικά κάηκε ζωντανό στην ανείπωτη τραγωδία της Βάρκιζας.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει η 30χρονη μητέρα από τη Βάρκιζα, η οποία άφησε μόνο για περισσότερες από 5 ώρες το μωρό της, με αποτέλεσμα αυτό να καεί ζωντανό.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι η γυναίκα, η οποία κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση, πρέπει να προφυλακιστεί, καθώς δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της.

Η κατηγορούμενη μητέρα φέρεται να είπε απολογούμενη ότι άφησε το μωρό με την εντύπωση ότι θα το προσέχει ο φιλος της, οδηγός ταξί… Εκείνος όμως, στην κατάθεση του στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι δεν είχε πλέον σχέση μαζί της και γιαυτό το λόγο δεν κοιτούσε εκείνη την ημέρα το μωρό. Εχοντας αφήσει μόνο το 13 μηνών βρέφος με ανοχτό το θερμαντικό σώμα, έπιασε φωτιά και το μωράκι κάηκε αβοήθητο στο κρεββατάκι του.

Όταν γύρισε η 30χρόνη είπε ότι είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη υποστήριξε ότι πέρασε άσχημα παιδικά χρόνια αλλά και δύσκολες στιγμές στο πλευρό της θετής της μητέρας και πως από τα 11 της υφίστατο βάναυση κακοποίηση από τον σύντροφο της (σ.σ της θετής της μητέρας) «Το έγκλημα ήταν πως έφυγε πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί. Λόγω της έλλειψης αγωγής έφυγε πιο συχνά. Τις υπόλοιπες ημέρες έφευγε και γύριζε πιο νωρίς μόνο αυτήν έλειψε τόσες πολλές ώρες. Όντως έδενε το παιδί στο ριλάξ για να μην πέσει» ανέφερε ο συνήγορος της, Σπ. Δημητρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου