ΕΛΛΑΔΑ

Νέες κακουργηματικές διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

νέες-κακουργηματικές-διώξεις-για-παρ-607205

Ποινική δίωξη σε βάρος πέντε κατηγορουμένων για απιστία από κοινού, σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις και σύσταση συμμορίας ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η υπόθεση αφορά σε 74 παράνομες προσλήψεις οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, καθώς, σύμφωνα με πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών.

Οι κατηγορίες αποδίδονται ανά περίπτωση στην πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010-2015, αλλά και σε τέσσερα στελέχη της ίδιας περιόδου.

Η δικογραφία αυτή είναι η δεύτερη που σχηματίζεται για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς έχει προηγηθεί άλλη, που αφορά σε 24 προσλήψεις με αντίστοιχα αδικήματα, η οποία στρέφεται κατά των πέντε νυν κατηγορούμενων και άλλων δύο. Η δικογραφία για τις 24 προσλήψεις είχε αποσταλεί στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει εμπλοκή του τότε αρμόδιου υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου