ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ο Νίκος Γεωργιάδης

ένοχος-για-ασέλγεια-σε-βάρος-ανηλίκων-607301

Σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία. Επιπλέον το Δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ.

«Την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής» πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην ποινή, για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε φυλάκιση 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης του επεβλήθη χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Μαξίμου: Η καταδίκη Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της

Σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου σχολιάζει την στάση της ΝΔ στην υπόθεση σημειώνοντας πως «ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα».

Παράλληλα, το Μαξίμου τονίζει ότι από την ΝΔ «Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, και ότι ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης».

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

ant1news.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου