ΕΛΛΑΔΑ

Κλείσιμο ψαλίδας, πτώση δικομματισμού

κλείσιμο-ψαλίδας-πτώση-δικομματισμο-446282

Εξακομματική Βουλή, μείωση της ψαλίδας στο 1,8% και πολύ χαμηλά ποσοστά για το δικομματισμό δίνει η νέα δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας REAL NEWS.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης κερδίζουν την είσοδό τους στη Βουλή ενώ παράλληλα σε πολύ υψηλά ποσοστά κινείται η αδιευκρίνιστη ψήφος (27,2%) καθώς καταγράφεται ότι πάνω από ένας στους τέσσερις πολίτες δεν τοποθετείται υπέρ κάποιου κόμματος.

Στην πρόθεση ψήφου και παρά το μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου η κυβερνητική παράταξη διατηρεί προβάδισμα. Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής ΠΑΣΟΚ 22,4% , Νέα Δημοκρατία 20,6% , ΚΚΕ 8,2% , ΛΑΟΣ 6,9% , ΣΥΡΙΖΑ 3,7% , Οικολόγοι Εναλλακτικοί 3,3% , Δημοκρατική Αριστερά 2,1% , Δημοκρατική Συμμαχία 2%, άλλο κόμμα 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 27,2%!

Το 41% πιστεύει πως αν γίνουν αύριο εκλογές θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ τη Ν.Δ. βλέπει μπροστά μόλις το 17,3%. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός κερδίζει ο «κανένας» με 42,9%, ενώ ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς συγκεντρώνουν μόλις 30,3% και 25,6% αντίστοιχα. Τέλος, μόλις το 17,9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να διαλευκανθεί η υπόθεση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου