Κρήτη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-20, 19:07:20
Κρήτη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Σε ενδελεχή έρευνα των συνθηκών υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς στον Γεροποτάμο προχωρά το Αστυνομικό τμήμα Μοιρων υπό τις οδηγίες του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Θανάση Γαληνα, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατευθύνσεις για την διενέργεια αυτοψίας και πραγματογνωμοσύνης αλλά και διασαφήνισης του καθεστώτος αρμοδιοτήτων του χώρου όπου συνέβη η τραγωδία.

Σε δεύτερο χρόνο και αφού θα υπάρξει μια πρώτη καταγραφή των στοιχείων και δεδομένων θα κρίνει αν χρειάζονται συμπληρωματικές ενέργειες προκειμένου να υπάρξει πλήρη αποσαφήνιση του ποιος η ποιοι έχουν αρμοδιότητα η συναρμοδιότητα ώστε να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες για λάθη και παραλείψεις.

Η παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού είναι αυτεπάγγελτη.

Ευθύνες στο Δήμο Φαιστού καταλογίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Ο Δήμος Φαιστού και ο ΤΟΕΒ έχουν τον πρώτο λόγο για την διευθέτηση της κοίτης του μοιραίου ρέματος, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Ηρακλείου η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

Όπως ανέφερε η κυρία Κοζυράκη, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την διαχείριση των ρεμάτων, ανταποκρινόμενο κατάλληλα και για τα 15 περάσματα του Γεροπόταμου που συνδέονται με τις κεντρικές αρτηρίες.

Ένα από αυτά ήταν και η διάβαση που χάθηκαν τόσο άδικα τέσσερις συνάνθρωποί μας, με την η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να σημειώνει ότι ο Δήμος όφειλε να έχει τοποθετήσει μία ειδική σήμανση ή έστω ένα φυσικό εμπόδιο που θα απαγόρευαν την κυκλοφορία στο σημείο, προστατεύοντας ανυποψίαστους οδηγούς και γενικότερα τους μη γνωρίζοντες την περιοχή.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ευθύνη φέρει αντίστοιχα και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, καθώς επειδή φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκατοντάδες ανθρώπους από άλλα μέρη του νησιού, θα έπρεπε να τους είχε προειδοποιήσει με μία ειδική πινακίδα για την ύπαρξη του επικίνδυνου, παρακείμενου περάσματος.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υποστήριξε ακόμα ότι –όπως η ίδια γνωρίζει- δεν υπάρχει κάποια μελέτη για γέφυρα στο εν λόγω σημείο του Γεροπόταμου.

 

Πηγή: Creta Live 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=