ΕΛΛΑΔΑ

Να ελεγχθεί ο Ακης για τα υποβρύχια

να-ελεγχθεί-ο-ακης-για-τα-υποβρύχια-446701

Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, εφαρμόζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, δύο δικογραφίες για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Κατσιρώδης ζητάει από τη Βουλή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τού τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Επίσης, ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων τριών υποβρυχίων τύπου Ποσειδών στην ίδια γερμανική εταιρεία, όπως επίσης για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους. Οι δύο δικογραφίες αφορούν τις περιόδους 1998-2002 και 2002-2009.

Οι δύο δικογραφίες αφορούν τις περιόδους 1998-2002 και 2002-2009.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν την δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.

Ο Γ. Παπαντωνίου

Ως «διαρκές φαγοπότι» χαρακτήρισε την υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου

«Πολλοί προσπάθησαν να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις, αλλά όλες κατέρρευσαν» τόνισε και πρόσθεσε: «Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και πρέπει να συνεχίσει να την κάνει, για να αποδοθεί δικαιοσύνη εκεί όπου πρέπει να αποδοθεί. Σε ό,τι με αφορά, λόγω των καίριων θέσεων που είχα στις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, υπήρξε μεγάλος πειρασμός από πολλούς να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις πολλές, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Δείτε τι έγινε, όμως. Όλες κατέρρευσαν και όσοι το επιχείρησαν, γελοιοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν. Τα παθήματα, λοιπόν, ας γίνουν μαθήματα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου