ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» σε άλλα έξι μέλη της μαφίας των φυλακών

χειροπέδες-σε-άλλα-έξι-μέλη-της-μαφί-615699

«Εχω ξεμείνει από… δάκτυλα (δολοφόνο)», είπε ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο «άρχοντας» της μαφίας των φυλακών, σε δύο άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας να τον… διευκολύνουν στην αναζήτηση πληρωμένου δολοφόνου προκειμένου να εκτελέσει ως «αντιπαροχή», συμβόλαιο θανάτου εις βάρος ενός… «κοτόπουλου» -έτσι έλεγε το υποψήφιο θύμα από το Πακιστάν-, με αμοιβή 30.000 ευρώ και προοπτική επέκτασης του… συμβολαίου δολοφονικής συνεργασίας! Οι αποκαλύψεις για τη μαφία των φυλακών έρχονται μέσα από μια νέα δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τη σύλληψη επιπλέον έξι ατόμων που σχετίζονται με τη δολοφονική δράση της.

Ο Ελληνας, που είχε συλληφθεί πρόσφατα μετά από αιματηρή ληστεία σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, και ένας Βούλγαρος για ανθρωποκτονία (έγκλημα πάθους) στην επαρχία, του βρήκαν άμεσα τον ενοικιαζόμενο εκτελεστή. Ηταν ένας 41χρονος από την Αλβανία, ο οποίος είχε απελαθεί ως ανεπιθύμητος από την Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο, συνεργός του Βούλγαρου στο έγκλημα πάθους, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στην Κόρινθο.

Η μαφία κατηύθυνε τον Αλβανό εκτελεστή σε πόλη της Στερεάς Ελλάδος προκειμένου να παραλάβει φάκελο με οδηγίες για το στόχο και τις… συνήθειές του, επισήμανση να πετάξει το όπλο στη θάλασσα, όπως και τα μισά από τα χρήματα για τη δολοφονία. Εκείνος τους απάντησε: «Σε μία εβδομάδα θα έχει γίνει…».

Προτού πάει ωστόσο να παραλάβει το φάκελο, έλαβε άλλη «παραγγελία» από κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας, για τη μεταφορά ναρκωτικών σε Χίο και Μυτιλήνη. Το περασμένο Σάββατο, ενώ τον παρακολουθούσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κινήθηκε προς την περιοχή της Νίκαιας, όπου συναντήθηκε με δύο συμπατριώτες του. Παρέλαβε μια τροχήλατη βαλίτσα και πήγε με ταξί στο λιμάνι του Πειραιά παίρνοντας το πλοίο της γραμμής. Μαζί του συνταξίδευαν και οι δύο Αλβανοί εντολείς της μεταφοράς, παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζονται.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν, καθώς δεν γνώριζαν αν ο Αλβανός «ενοικιαζόμενος» δολοφόνος θα πήγαινε να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου. Μετά τη σύλληψή του επιβεβαίωσε όλες τις πληροφορίες, το συμβόλαιο θανάτου που θα εκτελούσε και τους εντολείς του. Από τα 30.000 ευρώ που έδινε αντίπαλο κύκλωμα για τη δολοφονία του Πακιστανού, τα 5.000 ευρώ θα τα έπαιρνε ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, άλλα 5.000 ευρώ οι δύο μεσάζοντες κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού που βρήκαν τον δολοφόνο, στον οποίο θα κατέληγαν τα 20.000 ευρώ. Προανακριτικά επιβεβαιώθηκε πως το σχέδιο στρατολόγησής του προέβλεπε… μόνιμη αξιοποίησή του σε άλλες αναθέσεις εκτέλεσης «συμβολαίων» δολοφονιών από το… εργολαβικό γραφείο της φυλακής. Η μαφία των φυλακών ήθελε την επέκτασή της στη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών σε Μύκονο, Χίο και Μυτιλήνη, καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, όπως και στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 5 κιλά και 230 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και περίπου 30 γραμμάρια κοκαΐνης, εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, ζυγαριές ακριβείας, 27.000 ευρώ, προερχόμενα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, 13.255 ευρώ, εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας πενήντα, είκοσι, δέκα και πέντε ευρώ, καθώς και δύο οχήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψής τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με το ρόλο τους, υπό τον φόβο αντιποίνων εντός ή εκτός φυλακής. Η νεότερη δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον 10 άτομα (ημεδαπό και εννέα αλλοδαπούς), από τους οποίους έξι άτομα -και συγκεκριμένα πέντε άνδρες και μία γυναίκα- συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ άλλοι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, των όπλων, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου