ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία των φυλακών: Εντολές για εκβιασμούς και φόνους

μαφία-των-φυλακών-εντολές-για-εκβιασμ-621095

Αποδράσεις, φόνοι και εκβιασμοί μαρτύρων και για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ανέδειξε η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την μαφία των φυλακών Κορυδαλλού.

Aδιαμφισβήτητος ηγέτης είναι ο λεγόμενος “άρχοντας” των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του ποινικολόγου, ενώ τελευταίο θύμα της δράσης των κακοποιών θεωρείται άλλος γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός από τον οποίο απαιτούσαν 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βαρυποινίτης ήταν αυτός που έδωσε την εντολή σφαγιασμού του συγκατηγορούμενού του Αρμπέρ Μπάκο, από τον δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραήμ Μπραχιμάϊ, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού στις 14 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, με πιέσεις εναντίον μαρτύρων, επιχειρούσε να πετάξει από πάνω του την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας που τον βάρυνε και να τη μεταφέρει στον «μακελάρη του Μικρολίμανου» ώστε να σπάσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχηματίσθηκε σε βάρος 13 ατόμων (5 Ελλήνων και 8 Αλβανών), και αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου 2014 (υπόθεση ENERGA-POWER), την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον εκβιασμό του γνωστού δικηγόρου και πρώην υπουργού στις 7-8 Φεβρουαρίου 2019, υπόθεση για την οποία οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω.

Στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αρμπέρ Μπάκο στις 14 Ιανουαρίου 2019 προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν και ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Αλλά και πίσω από το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο κρύβεται η “μαφία των φυλακών”, σύμφωνα με τη δικογραφία. Επίσης, βοήθησε στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων από τον Κορυδαλλό την 1 Ιανουαρίου 2019, και τους παρείχε κρησφύγετο προκειμένου να αποτελέσουν τον εξωτερικό εκτελεστικό πυρήνα της μαφίας.

Ο Λεκοτσάϊ κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, στις 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο άτομο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία. Διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και άλλες ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους, για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Γεροβασίλη: Εσπασε ένας κύκλος εγκληματικής δράσης μέσα και έξω από τις φυλακές

«Η συστηματική, μεθοδική και σε βάθος έρευνα της Αστυνομίας έφερε αποτελέσματα, σπάζοντας ένα κύκλο εγκληματικής δράσης, μέσα και έξω από τις φυλακές. Εξιχνιάστηκαν ανθρωποκτονίες και εκβιασμοί, ενώ σημαντικό είναι ότι ο μεθοδικός χειρισμός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απέτρεψε την τέλεση εγκλημάτων, των οποίων ο σχεδιασμός και η εκτέλεση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης κινούσαν τα νήματα του αίματος μέσα από τις φυλακές. Το κουβάρι αυτής της δύσκολης υπόθεσης ξετυλίγεται με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των 13, που ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, εντός και εκτός των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα κομμάτια ενός δύσκολου παζλ συμπληρώνονται, οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.»

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου