ΕΛΛΑΔΑ

Παίρνουν και επίδομα… «γεροντοπαλίκαρου»

παίρνουν-και-επίδομα-γεροντοπαλίκ-447308

Ξέραμε το επίδομα γάμου. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και επίδομα άγαμου, "γεροντοπαλίκαρου". Που; Στα Ελληνικά Πετρέλαια, σε θυγατρική του ομίλου, οι άγαμοι άνω των 35 ετών παίρνουν επίδομα …ανύπαντρου! Και όχι μόνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης των ΕΛΠΕ, όπου μεγαλομέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο, ο μέσος μισθός διαμορφώνεται στις 86.000 ευρώ ετησίως, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ καθώς η ετήσια μισθοδοσία περιλαμβάνει 17,8 μισθούς!

Στα επιδόματα που καταβάλλονται περιλαμβάνεται επίδομα κυλικείου (200 ευρώ το χρόνο) πέρα από τη δωρεάν σίτιση, εκδρομικό επίδομα (που καλύπτει τετραήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων), και βέβαια το επίδομα άγαμου για τους ανύπαντρους εργαζόμενους στην ΕΚΟ.

Οι υπερωρίες στα ΕΛΠΕ αμείβονται 12% υψηλότερα από ό,τι προβλέπει η νομοθεσία, η βάρδια με 39,5% (έναντι υποχρέωσης 22%) και η άδεια για τους εργαζόμενους που κάνουν βάρδιες με 44%.

Το εβδομαδιαίο ωράριο είναι 38 ώρες, αντί για 40 και οι ημέρες εργασίας 197 το χρόνο ενώ στα διυλιστήρια της Δυτικής Ευρώπης είναι 230 – 240.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη διοίκηση του Ομίλου, το Σωματείο των Εργαζομένων διεκδικεί αυξήσεις 18% και από την Κυριακή προχωρά σε δεκαήμερη απεργία, επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα τρία διυλιστήρια του ομίλου, με σαφέστατο κίνδυνο να σημειωθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου