ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης: Εκατοντάδες κτίρια στην Αθήνα είναι έτοιμα να γκρεμιστούν

τσελέντης-εκατοντάδες-κτίρια-στην-αθ-625403

Την αγανάκτηση, αλλά και την οργή του, με αφορμή την κατάρρευση του παλιού σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Κυριακής, εξέφρασε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Με ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook, ο σεισμολόγος προειδοποιεί ότι τα ετοιμόρροπα κτίρια είναι εκατοντάδες και εκτοξεύει βολές τόσο εναντίον του υπουργού Υποδομών, Χ. Σπίρτζη, όσο και του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκα.

«Εκατοντάδες παλιά σπίτια κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και «φου» να τους κάνεις, γκρεμίζονται» γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης, ενώ αναφέρεται με ειρωνικό τρόπο στις διαβεβαιώσεις του ΟΑΣΠ για τη σεισμική θωράκιση της χώρας.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος έχει επισημάνει πολλές φορές το ζήτημα των κτιρίων αυτών που καραδοκούν να πέσουν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά έχει συναντήσει αντιδράσεις.

Ανάμεσα σε αυτές κι ενός δημάρχου, ο οποίος του είχε πει πως αρκετά από τα ετοιμόρροπα αυτά κτίρια έχουν χαρακτηριστεί «αρχαιολογικά» και δεν μπορούν να κατεδαφιστούν, αποτελώντας έτσι δημόσιο κίνδυνο.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δείξω εκατοντάδες παλιά σπίτια που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και φου να τους κανείς γκρεμίζονται.

Το θέμα το έχω αναδείξει πολλές φορές και σε ομιλίες μου και στα ΜΜΕ. Μια φορά συνέβη το εξής ανεκδιήγητο: ένας Δήμαρχος μου λέει είναι χαρακτηρισμένο Αρχαιολογικό! Ωραία του λέω πες στους δημότες σου ότι θα φάνε στο κεφάλι αρχαιολογικά κεραμίδια αυτά πονάνε λιγότερο. (Κινδυνολογώ πάλι κ. Λεκκα; εμπρός στον εισαγγελέα).

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν κ. Σπίρτζη».

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου