ΕΛΛΑΔΑ

Τα 3 σενάρια της ΕΛΑΣ για τους ληστές με τα αντικλείδια

τα-3-σενάρια-της-ελασ-για-τους-ληστές-με-629346

Τα τρία σενάρια για τους επίδοξους ληστές της τράπεζας στον Άγιο Παντελεήμονα. Ποιοι θεωρεί η Αστυνομία πως κρύβονται πίσω από την απόπειρα.

Οι αστυνομικοί της αασφάλειας Αττικής κατευθύνονται στα εξής ενδεχόμενα:

Να πρόκειται για τους ληστές των θυρίδων ή υπεύθυνος να είναι ο Ένο Μάτα ο λεγόμενος και «φτερωτός Μαραντόνα» και καταζητούμενος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χωρίς πάντως να υπάρχουν στοιχεία για όλες αυτές τις εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι «ληστές των θυρίδων» το 2017 είχαν εισβάλει με μάσκες σιλικόνης σε δύο τράπεζες, σε Αμπελόκηπους και Καλλίπολη Πειραιά, όπου κράτησαν ομήρους, υπαλλήλους και πελάτες για ώρες, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα από θυρίδες, η λεία των οποίων ξεπερνούσε τα 2.000.000 ευρώ

Ο καταζητούμενος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πρόσφατα συμμετείχε σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στους Αμπελόκηπους.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι δύο επίδοξοι ληστές, είχαν… αντικλείδια για την είσοδο πολυκατοικίας που οδηγούσε στην πίσω πόρτα της τράπεζας, όπως και αντικλείδι για αυτή, ενώ αυτόπτης μάρτυρας έχει πει πως οι δράστες είχαν κάνει «δοκιμή» των αντικλειδιών στη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την εισβολή τους.

Πως διέφυγαν από το σημείο

Όταν έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι κακοποιοί δε δίστασαν να προτάξουν τα όπλα και να διαφύγουν προς τον σταθμό Λαρίσης. Δεν υπήρξε καταδίωξη σε πρώτο στάδιο καθώς ακριβώς εκείνη τη στιγμή αποβιβάστηκαν οι επιβάτες τρόλεϊ στο συγκεκριμένο σημείο και ο κίνδυνος τραυματισμών σε περίπτωση συμπλοκής ήταν ιδιαίτερα πιθανός.

Όταν προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν φοβήθηκαν την περίπτωση… ενέδρας, όπως αυτή που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2011, στου Ρέντη, που είχε κοστίσει τη ζωή δύο αστυνομικών.

Οι ληστές περίμεναν στην πίσω πόρτα της τράπεζας και στις 07:30, όταν μπήκαν από την μπροστινή είσοδο τρεις υπάλληλοι, εισέβαλλαν και εκείνοι. Αμέσως ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους έδεσαν με τάιρ απ, παίρνοντας από τον έναν, το πρώτο κλειδί που ανοίγει το χρηματοκιβώτιο. Περίμεναν όμως και τον διευθυντή προκειμένου να αποσπάσουν και το δεύτερο κλειδί για να ανοίξουν και το ΑΤΜ.

Δεν είχαν υπολογίσει όμως ότι η είσοδο τους από την πίσω πόρτα θα ενεργοποιούσε τον σιωπηλό συναγερμό ως και έγινε με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να φτάσουν εκεί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν την τράπεζα είδαν τους δράστες να τους απειλούν με πολεμικό καλάσνικοφ και πιστόλι, και εκείνοι να καλύπτονται πίσω από αυτοκίνητα. Οι ληστές βγήκαν και πάλι από την πίσω πόρτα, και στην οδό Αδμητού οπισθοχωρούσαν προς στην Παρασίου έχοντας πάντα στραμμένα τα όπλα προς τους αστυνομικούς. Έστριψαν στην οδό Νεοφύτου Μεταξά και διέφυγαν πεζοί προς τον σταθμό Λαρίσης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου