ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξεταστών υποψηφίων οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών στον Χολαργό

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-εξεταστών-633488

Κινητοποίηση για τους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Μεταφορών, στον Χολαργό, πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, με βασικό αίτημα την επίλυση των προβλημάτων στις εξετάσεις οδήγησης. Η σημερινή κινητοποίηση συνοδεύεται και από στάση εργασίας μέχρι τις 11.00 το πρωί.

Συνεχίζουν την αποχή οι εξεταστές οδήγησης

Σημειώνεται ότι οι εξεταστές οδήγησης απέχουν και αυτήν την εβδομάδα από τις εξετάσεις (μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου), ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να συμπεριλάβει με νομοθετική ρύθμιση το έξτρα επίδομα που ελάμβαναν μέχρι σήμερα. Όπως υποστηρίζουν οι εξεταστές, τους οφείλονται από τον Μάιο του 2018 τα επιδόματα για τις εξετάσεις οδήγησης.

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζουν ότι «βάσει του νέου νομοσχεδίου κόβεται η χορήγηση της αποζημίωσης στους συνάδελφους-εξεταστές που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων».

Σημειώνεται ότι λόγω της αποχής των εξεταστών περίπου 70.000 υποψήφιοι οδηγοί πανελλαδικά περιμένουν να δώσουν εξετάσεις, με τη λίστα να αυξάνεται συνεχώς…

«Μας οφείλουν, μας εμπαίζουν»

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΑ αναφέρει τα εξής: Τα προβλήματα με τις εξετάσεις οδήγησης συνεχίζονται, παρά την καθολική αποχή των εξεταστών. Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχουν επιλέξει να αφήσουν απλήρωτους τους εξεταστές των υποψηφίων οδηγών από τον Μάιο 2018, εμπαίζουν μήνες τώρα τους πολίτες, που έχουν ανάγκη να πάρουν ή να ανανεώσουν τα διπλώματα οδήγησης, αφήνουν χωρίς δουλειά τους εκπαιδευτές.

Παρότι η κατάσταση αυτή έχει συσσωρεύσει πλείστα προβλήματα, η κυβέρνηση δεν προωθεί για ψήφιση τη ρύθμιση για την πληρωμή των συναδέλφων, αφαιρεί αποζημιώσεις από τους συναδέλφους, ενισχύει την ανταποδοτικότητα των πολιτών.

Τα αιτήματά τους

Τα αιτήματα που προβάλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής είναι τα εξής:

1. Πληρωμή των οφειλόμενων αποζημιώσεων. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου