ΕΛΛΑΔΑ

Λήστεψαν με απειλή μαχαιριών αδερφό γνωστού τραγουδιστή στα Εξάρχεια

λήστεψαν-με-απειλή-μαχαιριών-αδερφό-γ-634131

Οι δράστες, τρεις σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 6 επιθέσεις χωρίς να διστάζουν να μαχαιρώνουν τα θύματα τους με κάποια από αυτά να μεταφέρονται αιμόφυρτα σε νοσοκομεία.

Θύμα αδίστακτων ληστών που τον ακινητοποίησαν με μαχαίρια στη μέση του δρόμου στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, έπεσε ο αδερφός του γνωστού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, Στάθη Δρογώση.

Οι δράστες, τρεις σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 6 επιθέσεις χωρίς να διστάζουν να μαχαιρώνουν τα θύματα τους με κάποια από αυτά να μεταφέρονται αιμόφυρτα σε νοσοκομεία.

Ο τρόπος δράσης τους είναι πάντα ο ίδιος. Δύο από τους τρείς, ακινητοποιούν το θύμα τους, κρατώντας του τα χέρια, ενώ ο τρίτος με την απειλή μαχαιριού, του αφαιρεί χρήματα, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο. Η δράση τους εξελίσσεται μετά τις εννιά το βράδυ, στις οδούς Αλεξάνδρας, Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, μίλησε αποκλειστικά στο “Newpost” και περιγράφει τις δραματικές που βίωσε στα χέρια των ληστών ο αδερφός του Νίκος. “Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρό στην περιοχή των Εξαρχείων.

Πλέον το έγκλημα στην περιοχή έχει αναβαθμιστεί σε σημείο που μπορεί να σε σκοτώσουν για 20 ευρώ. Ο αδερφός μου ηλικίας 36 ετών έπεσε θύμα της συγκεκριμένης ομάδας που δρα στην περιοχή.

Ευτυχώς δεν τον τραυμάτισαν, τον απείλησαν με μαχαίρι και του προκάλεσαν αμυχές στο σώμα.

Καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ του έγινε και ιατροδικαστική εξέταση. Οπως καταλαβαίνετε του έχει προκαλέσει φοβία”.

Ο ίδιος ο Στάθης Δρογώσης, διέμενε στην περιοχή των Εξαρχείων έως το 2009,αλλά τότε αντιλήφθηκε πως η περιοχή εξελίσσεται σε σωστό “χούλιγκαν και άντρο κοινών παραβατικών στοιχείων”.

Αυτές οι ομάδες εξηγεί ο Στάθης Δρογώσης, τονίζει πως,αυτά τα άτομα δεν λειτουργούν με κανένα κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο, είναι ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου που εκμεταλλεύονται την απουσία της αστυνομίας,δεν υπάρχει ούτε περιπολία αστυνομικών,ενώ δεν μπορούν να μπουν στα Εξάρχεια ούτε οι δημοτικοί αστυνομικοί πρόκειμενου να κόβουν μια κλήση για παράνομη στάθμευση”.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε περίπτωση σύγκρουσης οχημάτων στα όρια της πλατείας Εξαρχείων,η τροχαία δεν εισέρχεται στο σημείο,αλλά καλεί τους εμπλεκόμενους να βγουν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή οδό Πατησίων προκειμένου να γίνουν μειώσεις η καταγραφή του συμβάντος.

“Η ζωη των κατοίκων έχει γίνει κόλαση” σημειώνει ο γνωστός τραγουδιστής στο “Newpost ” και συμπληρώνει πως ” αυτές οι ομάδες εκμεταλλεύονται το κενό της πολιτείας στην περιοχή και την έχουν μετατρέψει σε γκέτο. Πληρωμουν φόρους και εισφορές και δεν έχουν κάδους για να πετάξουν τα σκουπίδια”! Οι αστυνομικοί στο οικείο τμήμα των Εξαρχείων δεν μπορούν να παρέμβουν καθώς όπως λένε στους πολίτες που τους το ζητούν, “υπάρχουν άνωθεν εντολές, “δείχνοντας” προς την ηγεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

“Οι μόνοι που ενδιαφέρονται να αλλάξουν την κατάσταση αυτή, είμαι οι κάτοικοι και ο ομάδες αντιεξουσιαστών και συλλογικότητες, που κατά καιρούς έχουν κάνει διάφορες δράσεις τόσο για τα παραβατικά στοιχεία,όσο και για τους διακίνητες ναρκωτικών που δρουν ανεξέλεγκτα.”.

Είναι γνωστό άλλωστε πως οι μόνοι που ενεργούν στα Εξάρχεια,είναι οι άνδρες της Κρατικής ασφαλείας και όλα Άσα θετικά γίνονται,είναι αποτέλεσμα ενεργειών τους Θύματα των ληστρικών ομάδων είναι μεταξύ άλλων,μουσικοί και δικηγόροι που τελειώνουν από την δουλειά τους αργά το βράδυ.

Μάλιστα μια περίπτωση επίθεσης με τα ίδια χαρακτηριστικά, καταγράφει σε βάρος καθηγήτριας πανεπιστημίου στις στήλες Ολυμπίου Διός στις αρχές Ιανουαρίου. Ένα άλλο συγκλονιστικό στοιχείο, αποτελεί το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα ξυλοκοπούνται στη μέση του δρόμου και ενώ ζητούν βοήθεια από διερχόμενους οδηγούς, κάνεις δεν σταματάει καθώς φοβούνται με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν έχοντας αίματα και εκδορές στο σώμα, με τα πόδια είτε προς την πλατεία Εξαρχείων, είτε προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Στάθης Δρογώσης θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, όντας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ενώ σημειώνει πως, “θα ζητήσω επίσημα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία για τον ακριβή αριθμό των επιθέσεων στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Επίσης, απορώ γιατί δεν δύναται η αστυνομία να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των δραστών”.

Άλλωστε όπως υποστηρίζουν η φυσική και η αστυνομική ηγεσία της αστυνομίας, στα Εξάρχεια ενεργούν τα στελέχη τους σώματος, όπως σε κάθε περιοχή της χώρας,ίσως ήρθε η στιγμή να το δουν αυτό τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, που οι ίδιοι οι αστυνομικοί αποκαλούν “αυτόνομο κρατιδίου του Εξαρχισταν “όσο και το σύνολο της κοινωνίας που στην περιοχή των Εξαρχείων βλέπει ένα “γκέτο ανομίας και παραβατικότητας”.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου