ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθη για «φακελάκι»

γιατρός-μεγάλου-νοσοκομείου-της-αθήν-635598

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη ένας 50χρονος γιατρός, ο οποίος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει ασθενή, όχι μία, αλλά τρεις φορές.

Ο γιατρός είναι γαστρεντερολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», σύμφωνα με πληροφορίες. Επίσης, διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο κοντά στο νοσοκομείο.

Την επιχείρηση οργάνωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μετά από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Ιούνιο. Τότε φέρεται να ζήτησε το πρώτο «φακελάκι» ο εν λόγω γιατρός, προκειμένου να χειρουργήσει τον ασθενή. Το δεύτερο «φακελάκι» φέρεται να ζήτησε στην επόμενη χειρουργική επέμβαση. Τη Δευτέρα 28/01 ο ασθενής εμφάνισε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η συμπεριφορά, όμως, του γιατρού τον εξόργισε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός επέδειξε αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και επιπλέον του ζήτησε ποσό 600 ευρώ, το οποίο «εκκρεμούσε» -κατά τον ίδιο- από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε ήδη λάβει 2.650 ευρώ.

Ο ασθενής κατήγγειλε το περιστατικό και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψης του γιατρού. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/01 και λίγα λεπτά αφότου παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα στο νοσοκομείο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, ενώ η σύλληψη του γιατρού πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου