ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσαν για προανάκριση τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, για τη διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου

κάλεσαν-για-προανάκριση-τον-πρόεδρο-τ-638155

Τα όσα είπε χθες στους δημοσιογράφους ο Παύλος Πολάκης σχολίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιάννακος, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «βαρίδι για τη Δημοκρατία τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Σχολιάζοντας, δε, το αίτημα του Παύλου Πολάκη να δείχνουν οι δημοσιογράφοι τα εγκαίνια και όχι τα προβλήματα, ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι «εκφράζει ολοκληρωτικές απόψεις. Τα εγκαίνια τα έπαιζαν στα επίκαιρα επί Χούντας. Είναι δυνατόν να λέει κάτι τέτοιο ο υπουργός και να υποστηρίζει ότι είναι δημοκράτες;».

Προανήγγειλε, τέλος, ότι «θα δώσω εντολή στην δικηγόρο μου να καταθέσει αγωγή στον Πολάκη γιατί αυτά που είπε είναι πραγματικά ντροπιαστικά για υπουργό. Δέχομαι μηνύματα από συνεργάτες μου που αισθάνονται οργή για όσα είπε ο Πολάκης. Τα χρήματα θα τα δώσουμε στο σύστημα υγείας».

Ο κ. Γιαννάκος αποκάλυψε ακόμη ότι χθες έλαβε κρίση για για προανάκριση σχετικά με κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία οι διαδηλωτές είχαν δεχθεί και πολλά χημικά από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας «γιατί διασαλεύσαμε την τάξη στη χώρα».

Επιστρέφοντας ξανά οτο ύφος του Παύλου Πολάκη ο κ. Γιαννάκος παρατήρησε «αντί να είσα ταπεινός και να ζητάς και καμια συγγνώμη, έχουν ξεσαλώσει. Νομίζω ότι πρέπει να πεθαίνουμε στα νοσοκομεία και να τους λέμε κι ευχαριστώ».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «σήμερα στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ είναι 60 άτομα. Κάθε ημέρα εξυπηρετούνται 5 ασθενείς διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους. Η Δυτική Ελλάδα με 700.000 πληθυσμό έχει 25 κλίνες ΜΕΘ, ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνει αυτό».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου