ΕΛΛΑΔΑ

Λίστα με ακίνητα που παραμένουν στο Υπερταμείο έδωσε ΛΑΕ

λίστα-με-ακίνητα-που-παραμένουν-στο-υπ-638666

Την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την προσπάθεια για την ακύρωση της μεταβίβασης του συνόλου των ακινήτων του δημοσίου, που έχουν παραμείνει στο Υπερταμείο, επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Α’ Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα δημοσιεύει λίστα περίπου 200 ακινήτων της Θεσσαλονίκης, που παραμένουν στο Υπερταμείο, μεταξύ των οποίων -όπως σημειώνει- δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πυκνόφυτων δασικών εκτάσεων όπως το Σέιχ Σου, αλλά και εκτάσεις γύρω από τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, συμπεριλαμβανομένων τοπόσημων όπως ο Ναός Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι περίφημες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και εννέα από τους κήπους της, το Καυτατζόγλειο Στάδιο, τα θέατρα Γης και Κήπου, τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου, γεωτεμάχια με κτήρια στην 3η και 4η προβλήτα του λιμανιού, το Χαρίσειο Γηροκομείο (νέες εγκαταστάσεις), σχολεία και σχολικά συγκροτήματα, γήπεδα και πάρκα, κτίσματα, οικόπεδα κ.ά.

«Μετά από τη μεγάλη πίεση, που ασκήθηκε στην κυβέρνηση για τη μεταβίβαση στους δανειστές χιλιάδων ακινήτων του δημοσίου και ιδιαίτερα των αρχαιοτήτων, κυρίως από τη Λαϊκή Ενότητα, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τους εργαζόμενους του Υπ. Πολιτισμού, και αρκετούς δήμους, ο κ. Τσακαλώτος αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη μεταβίβαση των αρχαιοτήτων, με νέα ΚΥΑ. Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν από τις πρώτες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν για το ζήτημα αυτό, επανέρχεται, μετά από νέα έρευνα, για να επισημάνει ποια ακίνητα του δημοσίου της Θεσσαλονίκης έχουν παραμείνει στο Υπερταμείο, ώστε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση της μεταβίβασης κι αυτών των ακινήτων (…) Η ανάκληση της μεταβίβασης των αρχαιοτήτων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο, ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για να ακυρωθεί η μεταβίβαση του συνόλου των ακινήτων του δημοσίου, τα οποία είναι λαϊκή περιουσία, και δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, πολύ περισσότερο στους δανειστές» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου