ΕΛΛΑΔΑ

Υποτροφίες ΕΠ.ΑΛ. και Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

υποτροφίες-επ-αλ-και-ι-ιεκ-της-αμερικαν-639256

Με την χορηγία της γαλακτοβιομηχανίας ΗΠΕΙΡΟΣ και της ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ (Κατίκι Δομοκού)

Το Επαγγελματικό Λύκειο και το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την χορηγία των εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ και ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ προκηρύσσουν τέσσερις πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020. Η προκήρυξη αφορά σε δύο πλήρεις υποτροφίες τριετούς φοίτησης για το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) και δύο πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης του Ι.ΙΕΚ στην ειδικότητα «Διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων».

  • Σε ότι αφορά τις υποτροφίες του ΕΠΑΛ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στη Γ’ τάξη του Γυμνασίου και ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους στον έλεγχο επίδοσης της Β’ τάξης Γυμνασίου και το πρώτο εξάμηνο της Γ’ τάξης Γυμνασίου να μην είναι κάτω από 14. Επιπλέον, να προέρχονται από γεωργική ή κτηνοτροφική οικογένεια κατά κύριο επάγγελμα. Όλες οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι την αποφοίτηση
  • των υποτρόφων μαθητών από το ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αρκεί οι μαθητές να πετυχαίνουν κάθε σχολική χρονιά σχετικά καλή βαθμολογία αλλά και διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Οι υποτροφίες λαμβάνονται μόνο την χρονιά για την κατατέθηκε η αίτηση και δεν μεταφέρονται σε άλλη σχολική χρονιά, ούτε μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.
  • Σε ότι αφορά τις υποτροφίες του Ι.ΙΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, να έχουν σχετικά καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και να προέρχονται από γεωργική ή κτηνοτροφική οικογένεια κατά κύριο επάγγελμα. Οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι και την αποφοίτηση των υποτρόφων σπουδαστών από το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αρκεί οι σπουδαστές να πετυχαίνουν κάθε ακαδημαϊκή χρονιά σχετικά καλή βαθμολογία αλλά και διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Οι υποτροφίες λαμβάνονται μόνο τη χρονιά για την οποία κατατέθηκε η αίτηση και δεν μεταφέρονται σε άλλη ακαδημαϊκή χρονιά, ούτε μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019.

Να σημειωθεί ότι, τηρουμένων των προϋποθέσεων και κριτηρίων συμμετοχής, προτεραιότητα στις τέσσερις υποτροφίες θα δοθεί σε τέκνα προμηθευτών γάλακτος της «Ήπειρος ΑΕΒΕ» και της «Δομοκός ΑΕ». Και οι τέσσερις υποτροφίες καλύπτουν το 100% του συνολικού κόστους των διδάκτρων, διαμονής και σίτισης ετησίως.

Διαβάστε αναλυτικά τις προκηρύξεις υποτροφιών και τις σχετικές αιτήσεις

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου