ΕΛΛΑΔΑ

Εξηγήσεις από 38 άτομα για τα απειλητικά μηνύματα για τις Πρέσπες

εξηγήσεις-από-38-άτομα-για-τα-απειλητικά-640993

Εξηγήσεις με εντολή εισαγγελέα θα δώσουν οι 38 κάτοχοι τηλεφωνικών συνδέσεων, από τις οποίες απεστάλησαν τα απειλητικά μηνύματα σε υπουργούς και βουλευτές, που υπερασπίζονταν την συμφωνία των Πρεσπών.

Από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου 2019, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα και οι βουλευτές Γιάννης Σαρίδης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Μάρκος Μπόλαρης και Βασίλης Κόκκαλης, δέχθηκαν εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτά που εστάλησαν στην κ. Παπακώστα συμπεριλάμβαναν ακόμη και φρικιαστικές εικόνες κακοποιημένων γυναικών, κάτι που αποτέλεσε και αφορμή για την υποβολή παραίτησης, η οποία δεν έγινε δεκτή. Τα συγκεκριμένα μηνύματα τα έστελνε ένας 62χρονος πρώην ναυτικός, ο οποίος είχε συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι βουλευτές που είχαν δεχθεί τα απειλητικά μηνύματα κατέθεσαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ενώ αναμενόταν να δώσει εξηγήσεις και ο τομεάρχης της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στις 10 Ιανουαρίου φέρεται να διέσπειρε μέσω μηνυμάτων SMS τους τηλεφωνικούς αριθμούς των βουλευτών προτρέποντας τους πολίτες να απευθυνθούν απειλητικά σε αυτούς σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου