ΕΛΛΑΔΑ

86χρονη που δέχτηκε επίθεση με σίδερο από ληστές: «Με έκαιγαν και όσο φώναζα συνέχιζαν»

86χρονη-που-δέχτηκε-επίθεση-με-σίδερο-απ-644060

«Με έκαιγαν στο πόδι, στο χέρι και στο στήθος και όσο εγώ φώναζα, εκείνοι συνέχιζαν», είπε η 86χρονη Δέσποινα Σκούρτη για την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο σπίτι της, στην Κυψέλη, στις 25 Οκτωβρίου του 2017.

Η 86χρονη γυναίκα η οποία κατέθεσε το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου δικάζονται τρία άτομα, Γεωργιανής καταγωγής, αφηγήθηκε όσα βίωσε από τους ληστές.

Όπως είπε, μέσα στο σπίτι της μπήκαν τρεις άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τη χτυπούν και να την απειλούν προκειμένου να τους πει που έχει τα χρήματά της. Η γυναίκα αντιστάθηκε και δεν τους είπε λέξη. Τότε εκείνοι πήγαν στην αποθήκη, πήραν το σίδερο και άρχισαν να την…καίνε. «Του λέω, δεν έχεις μάνα; Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου» είπε ενώπιον του δικαστηρίου η 86χρονη. Την έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα της έδωσαν και μία μπουνιά και να για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο. Την ώρα που έφευγαν, της είπαν: « Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις».

Η ηλικιωμένη κατέθεσε στο δικαστήριο πως οι δράστες ήταν αλλοδαποί, αλλά δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον από τους ληστές στο πρόσωπο των κατηγορουμένων. Η αστυνομία είχε συλλάβει 7 άτομα, Γεωργιανής καταγωγής, τρεις από τους οποίους φέρονται ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος της 86χρονης, οι οποίοι όμως, αρνούνται την κατηγορία. «Από τότε δεν κοιμάμαι καθόλου, φοβάμαι ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι» είπε η 86χρονη.

Η δίκη των κατηγορουμένων θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου