ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα διαλυθούν κοινοβουλευτικά οι ΑΝΕΛ. Γιατί το προανήγγειλε ο Καμμένος

πώς-θα-διαλυθούν-κοινοβουλευτικά-οι-α-645268

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αναφορά από το βήμα της Βουλής του Πάνου Καμμένου ότι πιθανότατα μιλάει για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο διάλυσης του κόμματός του.

Η ρήση αυτή έχει εξήγηση, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει προαναγγείλει ότι με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα.

Το δυστύχημα για τον κ. Καμμένο είναι ότι την έδρα ως αναπληρωματικός θα λάβει ο Τέρενς Κουίκ καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι αν δεν παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής θα ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ο κ. Καμμένος μένει με 4 βουλευτές (συμπεριλαμβανομένου του ιδίου) καθώς η μεταγραφή του κ. Φωκά δεν μπορεί να υπολογιστεί για σχηματισμό κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς είχε εκλεγεί με άλλο κόμμα (Ένωση Κεντρώων).

Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ο κ. Καμμένος θα πρέπει να μεταπείσει είτε τον Δημήτρη Καμμένο, είτε τον Νίκο Νικολόπουλο, είτε τον Γιώργο Λαζαρίδη, ή κάποιους από αυτούς που είχαν αρχικά εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ και ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Ωστόσο, τόσο ο Δημήτρης Καμμένος στον ΣΚΑΪ όσο και ο Νίκος Νικολόπουλος έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Συνεργάτες του κ. Λαζαρίδη αναφέρουν ότι την ίδια στάση θα τηρήσει και αυτός.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου