ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Καταγγελίες πως “ψάρευαν“ μαθήτριες

δολοφονία-τοπαλούδη-καταγγελίες-πως-8-645651

Νέα στοιχεία για τη δράση των κατηγορουμένων για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη έρχονται στο φως, καθώς πυκνώνουν οι εις βάρος τους καταγγελίες. Αναφέρεται η συχνή παρουσία τους με το γνωστό πλέον άσπρο βαν σε περιοχή με πέντε σχολεία.

Κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 όπου ανέφερε ότι ο 19χρονος πήγαινε συχνά στο σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

“Φαινότανε ότι ήταν σαν μια τακτική να βρούνε κοπέλα, να βρούνε το ένα, το άλλο. Ήταν μια καλή πηγή εδώ απ’ έξω. Κατά καιρούς τον έχουνε δει. Και τον 19χρονο και τον Ρομά. Αυτουνού είναι γνωστή η φάτσα, περιφερόταν εδώ πέρα σίγουρα, απέναντι από το σχολείο. Σταματάνε κάποια αυτοκίνητα και κάνουνε παρέα με τα παιδιά που πάνε στο σχολείο”, ήταν τα λόγια του.

Οι κατηγορούμενοι συχνά επιβίβαζαν στο λευκό βαν νεαρές μαθήτριες για βόλτα, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

“Τι κάνανε; Κάνανε πιάτσα. Ή να τις μεταφέρουνε για να μην πάρουν ταξί και να φύγουνε. Ή τα γνωρίζανε μέσα στην καφετέρια και δίνανε ραντεβού να πάνω κάπου. Πιάτσα και από εκεί βγάζανε γκόμενες. Εκεί είχαν δει το αυτοκίνητο του 21χρονου. Πολλές φορές σταματούσε, έβγαιναν τα κοριτσάκια μέσα από την καφετέρια και πηγαίνανε” επεσήμανε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Στο μεταξύ, στον τοπικό Τύπο, δημοσιεύονται άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ανακρίτρια αναμένει πλήρη στοιχεία γύρω από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κινητών των κατηγορουμένων και του θύματος για να διαπιστώσει εάν πράγματι η φοιτήτρια να συνομίλησε μέσω κινητού της τηλεφώνου τον Ιανουάριο του 2018 με κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου Ροδίτη.

Η ανακρίτρια προσπάθησε με την λήψη καταθέσεων από εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα των δύο κατηγορουμένων. Προέκυψε ειδικότερα ότι ο 21χρονος Ροδίτης αλλά και ο 19χρονος Αλβανός, ήταν άτομα παραβατικά, που δημιουργούσαν κατ’ επανάληψη προβλήματα στα σχολεία που φοιτούσαν, που εμπλέκοντο σε καβγάδες και δυσχέραιναν το εκπαιδευτικό έργο. Μάλιστα στη δικογραφία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνονται στοιχεία από τα ποινολόγια των σχολείων και των βιβλίων συμβάντων απ’ όπου και προκύπτει η παραβατική συμπεριφορά τους.

Σε ό,τι αφορά τις εργαστηριακές εξετάσεις οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν αποτυπώματα των δραστών σε ένα μπουκάλι με βότκα, σε βάζα και τζάμια, σε κούπες και σε ένα κουτί πορτοκαλάδας.

Βρέθηκε εξάλλου και δακτυλικό αποτύπωμα της άτυχης φοιτήτριας σε μια συσκευασία σοκολάτας.

Σύμφωνα με την «Ροδιακή», αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις από τα αντικείμενα – στοιχεία που βρέθηκαν σε απόσταση 150 μέτρων από τον γκρεμό όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της δεν υφίστανται ακόμη. Εχουν βρεθεί ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δύο σφουγγάρια, δύο πετσέτες, μια συσκευασία καπνού, κάλτσες, ανδρικά εσώρουχα, δύο μαχαίρια κουζίνας, δύο προφυλακτικά, ένα κάλυμμα σίδερου, το ηλεκτρικό σίδερο, μπλούζες και μια σκισμένη ζακέτα.

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του 23χρονου αθίγγανου, που κατηγορείται για βιασμό από κοινού με τον 19χρονο Αλβανό μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, παρήγγειλε η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Ο 23χρονος, που έχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος, δεν μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης, όπως είχε προγραμματιστεί. Το πρωί της Πέμπτης αποφασίστηκε η μεταγωγή του σήμερα Παρασκευή στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατούνται και οι κατηγορούμενοι για τον φόνο της Τοπαλούδη, αλλά παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα υλοποιηθεί η απόφαση. Ο λόγος είναι ότι ο συνήγορος υπεράσπισής ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, σε εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα λειτουργός της Πρόνοιας κατέθεσε ότι ο 23χρονος, τον οποίο γνωρίζει από μικρή ηλικία πάσχει από επιληψία και έχει χαμηλό IQ ως και συνείδηση καθώς προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά προβλήματα. Ο 23χρονος, μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει και την περαιτέρω μεταχείρισή του.

[thetoc.gr, με πληροφορίες από rodiaki.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου