ΕΛΛΑΔΑ

Νέο γκάλοπ: Προβάδισμα της ΝΔ με 10,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

νέο-γκάλοπ-προβάδισμα-της-νδ-με-105-έναντ-645805

Η ακραία πόλωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει συμπιέσει σημαντικό βαθμό τα μικρότερα κόμματα, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τη δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Παράλληλα, η κοινή γνώμη φαίνεται να είναι αντίθετη με την λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια διαφορά, ενώ σύμφωνα με την μέτρηση στη Βουλή μπαίνουν 5 κόμματα. Ανησυχητική είναι η αύξηση των ποσοστών της Χ.Α, ενώ κοντά στο όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% (διαφορά 10,5%) και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 8%, ΚΙΝ.ΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ένωση Κεντρώων 2%, Ελληνική Λύση 2%, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑ.Ο.Σ συγκεντρώνουν από 1% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13,5% .

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων πέφτει κατά μία μονάδα φτάνοντας τις 9,5 ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 18%.

6 στους 10 διαφωνούν με τις Πρέσπες

Σύμφωνα με την μέτρηση το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν κακή τη συμφωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 40% προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 27% θεωρεί τη συμφωνία καλή.

Tι πιστεύουν οι πολίτες για το πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Οι πολίτες υποστηρίζουν σε ποσοστό 72% πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είχαν προετοιμάσει το πολιτικό τους διαζύγιο. Διαφορετική εκτίμηση εκφράζει μόλις το 14%.

Διχασμένοι για τις πρόωρες εκλογές

Στο ερώτημα αν εκτιμούν πως η κυβέρνηση θα στήσει πρόωρες κάλπες, το 39% υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία και το 30% βλέπει άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Με 37 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 59% και το κυβερνών κόμμα 22%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά με 11 μονάδες από τον Αλέξη Τσίπρα. Η εικόνα δεν έχει αλλάξει στις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων με την ΝΔ να συγκεντρώνει 81% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 53%

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου