ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο εκ νέου ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό παραλήρημα «φτύστε τους»

στο-εδώλιο-εκ-νέου-ο-αμβρόσιος-για-το-ομ-648122

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αιγίου κάθεται σήμερα, για δεύτερη φορά, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγίου Αμβρόσιος κατηγορούμενος για δημόσια υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος σχετικά με ομοφοβικό κείμενό που είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2015 στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο ««ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Πρωτοδίκως ο μητροπολίτης είχε αθωωθεί καθώς η έδρα είχε κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι φράσεις του μητροπολίτη «φτύστε τους! αποδοκιμάστε τους! μαυρίστε τους! […] Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε!» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνες για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, ούτε ότι παραβίασε την κείμενη αντιρατσιστική νομοθεσία.

Ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και έτσι ο μητροπολίτης έρχεται ξανά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου