ΕΛΛΑΔΑ

Γεννηματά: Θα ψηφίσουμε ενιαία στις Πρέσπες, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

γεννηματά-θα-ψηφίσουμε-ενιαία-στις-πρ-654257

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, ωστόσο προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν συνέπειες».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε γιατί δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κρίσιμη ψηφοφορία. «Αυτό που εγώ περιμένω από όλα τα στελέχη μου είναι να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα. Η συνείδηση των βουλευτών και στελεχών είναι σημαντικότερα από την πειθαρχία» είπε.

Ωστόσο επεσήμανε: «Τα μηνύματά μου είναι πολύ καθαρά, το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εχω μεγάλη ευθύνη να διατηρήσω τη συνοχή του προοδευτικού χώρου» τόνισε και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουρος ότι η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία».

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον δεν πειθαρχήσει, όπως ο Θαν. Θεοχαρόπουλος και ο Δημ. Κρεμαστινός, απάντησε: «Ολοι κρινόμαστε, όλοι αξιολογούμαστε όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ειδικά για τον Γιώργο Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε με έμφαση: «Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο κόμμα, ακούστηκαν. Οταν όμως φτάνει η κρίσιμη ώρα, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη. Εγώ, πάντως, θα το διαφυλάξω. Ολοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν».

Μάλιστα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να παρατηρήσει πως «η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο, είναι πράξη» και πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχουν συνέπειες, όλοι κρινόμαστε.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο ΚΙΝΑΛ που θα βάλουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τον κοινό στόχο».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου