ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος κατά πάντων: Μήνυμα σε Ζουράρι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

καμμένος-κατά-πάντων-μήνυμα-σε-ζουράρ-655732

Βολές κατά πάντων από τον Πάνο Καμμένο σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ TV η οποία θα προβληθεί το βράδυ. Ο πρώην υπουργός Άμυνας, εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεπών, την οποία χαρακτήρισε “κουρελόχαρτο”, θα μπλοκαριστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ισχυρίστηκε δε ότι η συμφωνία που θα έρθει στην ελληνική Βουλή δεν είναι η ίδια με αυτή που υπογράφηκε στις Πρέσπες. Η συμφωνία, πρόσθεσε, «είναι διάτρητη διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ακόμη πως αισθάνεται προδομένος από τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι με το θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια. Όπως τόνισε, αρχικά του είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ερχόταν μετά τις εκλογές και ότι αργότερα, ο πρωθυπουργός του είπε πως θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτήρισε «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη». Ο τέως υπουργός Άμυνας έβαλε στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέροντας ότι έχει προσωπική ευθύνη. «Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», τόνισε.

Τέλος, έστειλε μήνυμα στον Κώστα Ζουράρι, λέγοντας πως «εάν ο κ Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου