ΕΛΛΑΔΑ

Γεροβασίλη κατά ΜΑΤ για τον τραυματισμό διαδηλωτών εκπαιδευτικών -Διέταξε ΕΔΕ

γεροβασίλη-κατά-ματ-για-τον-τραυματισ-661787

Εκταση φαίνεται να λαμβάνει το περιστατικό που σημειώθηκε κατά την πορεία των εκπαιδευτικών προς το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο διαδηλωτών.

Ειδικότερα, όταν η κεφαλή της πορείας των εκπαιδευτικών έφτασε στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού τρεις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ που ήταν σταθμευμένες στο σημείο ανέκοψαν την πορεία των διαδηλωτών προς την πρωθυπουργική κατοικία. Όπως φαίνεται και σε βίντεο του iefimerida, εν συνέχεια, ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε συντονισμένα να κουνήσει τις κλούβες, ωστόσο οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες πίσω από αυτές προχώρησαν σε εκτεταμένη και «τυφλή» ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Η αλόγιστη χρήση χημικών απο πλευράς των αστυνομικών -οι οποίοι εκτόξευσαν τα δακρυγόνα και τις βομβίδες χωρίς να έχουν οπτική επαφή με τους διαδηλωτές που βρίσκονταν μπροστά από τις κλούβες- είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τόσο της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ, όσο και του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή. Μάλιστα, η κυρία Δριμάλα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο προκειμένου να της προσφερθεί ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Ο κ. Δελής τραυματίστηκε ελαφρότερα στο χέρι. Αμφότεροι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης… Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία» σημειώνουν από τον Περισσό, προσθέτοντας ότι για το συμβάν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προχώρησε σε διάβημα προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά της, η πολιτική προϊστάμενος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Μάλιστα, για το συμβάν έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), ενώ στη σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου