ΕΛΛΑΔΑ

Σύστημα κυκλικών μεταθέσεων σε εφορίες και τελωνεία

σύστημα-κυκλικών-μεταθέσεων-σε-εφορί-665093

Αλλαγές σε εφορίες και τελωνεία δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενεργοποιώντας το σχέδιο των κυκλικών μεταθέσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά οι υπάλληλοι που έχουν παραμείνει στην ίδια υπηρεσία, την ίδια θέση και την ίδια περιοχή για τουλάχιστον μία δεκαετία θα μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία με άλλη χωρική αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι υπάλληλοι θα κληθούν εντός του μήνα να δηλώσουν την προτίμησή τους και αμέσως μετά θα γίνουν οι μετακινήσεις. Η αρχή γίνεται από τις εφορίες και τα τελωνεία Αττικής και Θεσσαλονίκης με τους ελεγκτές να είναι οι πρώτοι που θα αλλάξουν πόστο.

Στόχος των κινήσεων αυτών, οι οποίες σε πρώτη φάση αφορούν τους ελεγκτές είναι να μη δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις μεταξύ εφοριακών, λογιστών και ελεγχομένων σε κάθε περιοχή.

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί το σύστημα των κυκλικών μεταθέσεων από τον ελεγκτικό μηχανισμό προκειμένου να πιάσουν αμέσως δουλειά οι ελεγκτές και να επικεντρωθούν στις νέες υποθέσεις που θα αναλάβουν.

Σταδιακά οι κυκλικές μεταθέσεις θα επεκταθούν σε όλους τους υπαλλήλους των εφοριών και τελωνείων ενώ στόχος της ΑΑΔΕ είναι μέσα σε μία τριετία να έχουν μετακινηθεί οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην ίδια θέση για μία εξαετία. Φέτος θα μετακινηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει δεκαετία στην ίδια θέση.

Το σύστημα αυτό θα εφαρμόζεται κάθε έτος και με τον τρόπο αυτό θα αξιολογούνται οι υπάλληλοι και σύμφωνα με την ηγεσία της ΑΑΔΕ αναμένεται να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου